Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Spletna gostilna
Gostilna Rad Dobrojem, v kateri rad in dobro jem, kuham, pijem in berem

Slovenska kulinarika napreduje s hitrimi in okusnimi koraki! Vsak dan je več dobrih, tudi odličnih gostiln. Vsak dan raje in boljše jemo. Vsak dan se bolj zanimamo za dobre jedi in dobra vina. Vsak dan raje primerjamo, kje je bilo boljše, kje slabše. Rezultat vsega tega ni le v naših želodcih in zadovoljstvu, temveč tudi v številnih novinarskih gastronomskih kritikah. Nekateri podeljujejo zvezdice. Drugi vilice. Tretji žlice. Četrti kuharske kape. Nekateri se zadovoljujejo s tremi, nekateri s štirimi, nekateri s petimi, nekateri s šestimi ocenami. Pestrost ocenjevanja gastronomskih kritikov je resnično brezmejna. In kateri je najboljši? Kateri je najbolj objektiven?

V kulinaričnem svetu največ velja Michelin. Toda on je tudi najbolj skop. Zgolj ena, dve ali tri zvezdice. V Franciji, kjer je doma najboljša kuhinja na svetu, z najbolj bogato tradicijo in najboljšimi kuharji, to še gre. Pa pri nas, kjer delamo šele začetne korake?

Rad Dobrojem, ki nastopa pod psevdonimom, da lahko v gostilni naroči, poje in plača neopazno, se je matematičnim ali točkovnim ocenam gostiln dolgo izogibal prav zaradi te pestre različnosti ocen v mednarodni in tudi slovenski kulinarični periodiki. Dolgo časa se je zadovoljil s plusi in minusi ter z reportažnim zapisom doživetega (in pojedenega). Z razvojem slovenske kulinarike pa je prišel čas tudi za šolske ocene.

Toda, časopis je danes sveža žemlja, jutri pa že star papir... Kdo se še spomni objavljene kritike prejšnji teden, prejšnje leto, prejšnje stoletje? Pa saj tudi ni potrebno, če pa je dosti lažje vprašati Dobrojeda: "Katero gostilno mi priporočaš?" In ker je bilo takšnih vprašanj vedno več in več, je bilo potrebno nekaj ukreniti. Omogočiti, da do bogate baze slovenskih in tujih gostiln pridete vsi tisti, ki radi - dobro jeste!

Tako je nastala spletna gostilna, ki na svojem jedilniku ponuja ocene slovenskih in tujih gostiln, številne recepte, prilagojene kuhanju za domačim štedilnikom, in celotno bazo Dobrojedovih člankov s kulinaričnega področja, objavljenih v dnevniku Večer, tednikih 7D in Več, štirinajstdnevniku Kapital in mesečniku Večer.

Dober tek!

 
Kava in mandlji
Kavna panna cotta z mandljevim krokantom
Izberite recept            
 
 
Ali poznate akcijo Teden restavracij?
Poznam, saj sem v času Tedna restavracij obiskal več sodelujočih restavracij.  
Poznam, saj sem v času Tedna restavracij obiskal eno restavracijo.  
Poznam, vendar nisem obiskal nobene restavracije.  
Teden restavracij? Še nikoli slišal ...  
 
 
Od mišelink do vampov


Obiskali smo: Petz im Gusshaus, Dunaj
   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND