Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Kako ocenjujemo


Hrana
Okusnost jedi, ustvarjalnost kuharja in kakovost sestavin. Zato si tisto, kar je manj kot 2, ne zasluži objave. Dobro je, torej, že 2, toda nič več kot to. Res dobra hrana, ki je tudi okusna, se začne s 3! A pravi užitki šele s 4! Za odličnjake je prihranjenih 5 prtičkov, ker pa so nekateri med njimi izjemni, jih dobijo celo 6!

Vina
Ne gre za kakovost posameznih vin, saj gostilničar na to nima vpliva, temveč za bogastvo gostilničarjeve vinske kleti, preglednost in informativnost vinskega lista ter za znanje vinskega svetovalca. Kdor dobi 1, toči le vodo. 2 je za "belo ali rdeče?", za 3 morajo biti buteljke že lepo zložene, za 4 točene tudi v kozarce. 5 je prihranjeno za vinske svetovalce, 6 le za najboljše med njimi.

Postrežba
Prijaznost, strokovnost in kakovost strežbe. Kdor dobi 1, naj naredi raje samopostrežno restavracijo. 2 je za predolgo čakanje, zato se natakarski poklic začne šele s 3. Za 4 je potrebna razen nasmeha še spretnost, za 5 pa še bele rokavice. 6 dobijo le tisti, ki so bili za to rojeni!

Urejenost
Ambient, čistoča, okolje in parking. 1 nima nič od tega. V 2 ne pojdite raje na WC. Urejeno je šele od 3 naprej. Od 4 je tudi prijetno. 5 nas navduši, 6 pa je tako lepo, da tega ne bomo nikoli pozabili.

Cena/kakovost
Gre za razmerje med tem, kaj ponujajo in koliko za to zahtevajo. Če je 1, se je zgodil rop. Če je 2, je kraja. Za 3 smo se sicer najedli, toda za to preveč plačali. S 4 povemo, da nam sicer ni bilo žal denarja, a da poznamo tudi boljše. Ko je 5, radi plačamo. Pri 6 pa odhajamo iz gostilne - bogatejši.

Pol ocene
Pri vseh ocenah so možni tudi polovični prtički. To je znak, da je njihov lastnik na dobri poti do (še) višje ocene.

Skupna ocena
Matematični izračun, ki upošteva vse ocene: hrano, vina, postrežbo, ambient, ceno/kakovost.

Neocenjene gostilne
Do sredine leta 2002 je Rad Dobrojem objavljal v Večeru gostilniške kritike brez matematičnih ocen, zgolj opisno. Tudi te gostilne so v bazi spletne gostilne.
Hkrati pa so v bazi tudi gostilne, ki jih Rad Dobrojem še ni dokončno ocenil, zato so v bazi samo nekateri podatki o teh gostilnah.

Neobiskane gostilne
V bazi so tudi gostilne, ki še čakajo na naš obisk in oceno. Pri teh gostilnah so vnešeni podatki nepopolni. Prepoznate jih po tem, da je naslov Neobiskano, pri letu obiska pa ni letnice.

Pozor

  • Ocene so rezultat enega ali več obiskov. Leto obiska je pripisano.
  • Ne jamčimo za točnost podatkov, ker se spreminjajo. Podatki so bili točni ob obisku in so se pozneje lahko spremenili.
 
Kava in mandlji
Kavna panna cotta z mandljevim krokantom
Izberite recept            
 
 
Ali poznate akcijo Teden restavracij?
Poznam, saj sem v času Tedna restavracij obiskal več sodelujočih restavracij.  
Poznam, saj sem v času Tedna restavracij obiskal eno restavracijo.  
Poznam, vendar nisem obiskal nobene restavracije.  
Teden restavracij? Še nikoli slišal ...  
 
 
Od mišelink do vampov


Obiskali smo: Petz im Gusshaus, Dunaj
   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND