Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (78 od 100)


Gostilna ocenjena 1 krat

Vina:
1 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
1 krat

Ocenite gostilno
 


Mousse topinamburja, nugatova kocka, marelični gel...


Kostanj, čokolada, hruška


Romb z jakobovo pokrovačo


Srna, kipnik, zelenjava


Ješprenjeva rižota z gosjimi jetri in tartufi


Raviol z jastogom


Karpačo hobotnice


Terina gosjih jeter


Pozdrav iz kuhinje


Ambient

Simon Bertoncelj
 
Restavracija Julijana, Bled, 5
Med slavnimi, osebnostmi in sestavinami

Kolikokrat ste bili že čisto zraven na kremni rezini, pa si niste upali niti pokukati z blejske promenada skozi polkrožno vrtno krilo Velikega hotela? Kolikokrat ste za večerjo v restavraciji, v katero ste si upali, plačali več kot za pet Julijaninih hodov med slikami kronanih glav in luksuznimi sestavinami chefovih krožnikov? Vsaka številka, ki je večja kot nič, je zadosten razlog, da odpravite takšne zmote.


Najboljši blejski hotel so obiskali že vsi, od bivšega našega Tita do bodočega ameriškega predsednika … Razen Vas! Nič čudnega, da grand hotel Toplice v svojo Julijano vabi s temi besedami: ”Razvajajte se kot kraljeve družine in svetovni zvezdniki - poskusite menije, ki so jih jedle znane osebnosti!”


Resda je z balkona velike suite s starimi pipami in svežim sadjem, s široko posteljo in velikimi omarami, najlepši in neokrnjen pogled na Otok in Grad, a saj je dovolj že, da se le za en večer nagradite. Julijana ima sicer malo miz (20 sedežev) in velik steber, toda za Vas vam pogrnejo tudi sredi velike kuhinje! Ko bodo drugim gostom v jedilnico blejskih Toplic odnašali hotelske menije, bodo vam kot posebnemu gostu prinašali to, kar se je simpatični mladi chef Simon Bertoncelj naučil pri Gordonu Ramsayu, Marcu Meurinu, Bobbyju Bräuerju in na kuharskih olimpijadah.


Julijana ponuja veliko razvajanje za zmerno ceno. Chefov degustacijski meni ob kozarcu vina ne poteši le radovednosti glede kraljev in znanih osebnosti, temveč ponudi tudi praktično okušanje luksuza haute cuisine. Simon Bertoncelj ne varčuje! Ko kuha, je perfekcionist, ko zlaga na krožnik, izbira le najboljše. Julijana je zato izlet v svet slavnih, tako osebnosti kot sestavin. 


Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj


Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)

Predvčerajšnjim je bil tam princ Charles, včeraj Donald Trump, danes zjutraj kardinal, opoldan je zvezdniška poroka, zvečer pa vi, kaj ne! Zato, ker štirje hodi degustacijskega menija predstavljajo najcenejšo vstopnico v svet luksuza in glamourja pri nas. Za Julijano ne potrebujete zlatih čeveljcev, modre krvi ali črne kartice, maitre d’ vas prijazno pozdravi, executive chef se vam prijazno smeji, sveča na mizi pa osvetljuje prijeten večer ob jezeru, ki si ga boste zapomnili.


VINSKA PONUDBA

V ceno menija sta vključena aperitiv in kozarec vina, a tudi pri dodatnih ne pretiravajo z barolom in bordojci, temveč družijo jedi z vrhunskimi Slovenci in sosedi. Vinska svetovalca Amir Dizdarević in Denis Ilić skrbita za vinski list s 180 etiketami. Najbolj priljubljeni vinarji Vipava, Vina Koper, Movia, Marjan Simčič, Verus. K divjačini modri pinot, Dveri pax, 2008, k rombu malvazija, Kozlović, 2008.


Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Gorenjska

Značilnost:
sodobno sredozemsko

Naslov:  Cesta svobode 12, Bled

Telefon:  04 579 1000

E-pošta:  f&b.office@hotelibled.com

Zaprto:  nikoli; odprto vsak dan med 18. in 23. uro

Lastnik:  Grand hotel Toplice

Kuhar:  Simon Bertoncelj

Cene:  hladne predjedi 15 do 21, juhe 6 do 8, tople predjedi 19 do 21, glavne jedi 26 do 28, sladice 9 do 11; degustacijski meni 59 evrov (4 hodi) -samo po predhodnem naročilu ob rezervaciji mize

Jedi:
visoka sodobna sredozemska kuhinja

Dodatno:
Grand hotel Toplice

Leto obiska:  september 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND