Ko po Ribičevi terasi valovijo zvoki dalmatinskih klap, turistom ni potrebno žalovati, da je že konec dopusta, saj se na poti domov lahko še zadnjič dobro in morsko najejo. Ko pod teraso ptujski ribiči zaman namakajo trnke v cvetočo Dravo, prebivalci najstarejšega slovenskega mesta čez dan barvo nabirajo na obalah Ptujskega jezera, zvečer pa školjke pod oboki najbolj znane ptujske gostilne. Zato Ribič krmari, med morskimi jedmi in piščanci, med prilagodljivostjo in trendi, med ambicijami in chefi. Prav zdajšnji je pri tem šel še dlje. Ne le, da so Verličevi krožniki veliki, barvni, globoki in Churchillovi, za všečnimi oblikami in dolgimi imeni je tudi dovolj morskih okusov in njihovih kombinacij.
Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj
Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu) Lokacija ob Dravi je takšna, da tja, po tlakovcih iz starega dela ali čez most od Term, avtomatsko zanese vse ptujske turiste, ki jih je vedno več in imajo vedno bolj radi morsko na celini, saj so se že naveličali turističnih menijev na morju; in vse domačine, ki vsak dan jejo doma, posebne priložnosti pa proslavijo ob posebno pripravljenih morskih sadežih na najlepši ptujski terasi. Ribič se je nehal skrivati za piščanci in odkrito vabi na morje ob Dravi.
VINSKA PONUDBA Na vinski karti imata sommeliera Mirko Vidovič in Boštjan Halič 21 vinarjev; hišni vinar Ptujska klet. Štajersko ujemanje z morskimi okusi: sashimi pokrovač in chardonnay Pullus, 2013, školjke na ajdovi kaši in renski rizling, Dveri pax, 2012, jagnje in modri pinot, Ptujska klet, 2007.
|