Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 


4. SladoLent: že po polovici rekorden!
Tudi dež in nogomet ne moreta zaustaviti dobrojedcev, da ne bi zvečer šli na Festival Lent okušat sladoletne ulične specialitete vrhunskih slovenskih chefov

4. SladoLent: 37 chefov, 79 jedi, 32 vin
Na največji promenadi vrhunskih slovenskih chefov vrhunska ponudba slovenske avtorske ulične prehrane, v spremstvu vrhunskih slovenskih vin

4. SladoLent: 16 dni vrhunskega street fooda
20. junij - 5. julij: festival ulične prehrane na Festivalu Lent je največja predstavitev vrhunskih slovenskih kuharjev - Program 4. SladoLenta

Od burgerjev do mišelink: ameriška hrana na zahodni obali
”Najboljši burger v mestu!” Napis je bil velik, mesto pa majhno … A takšnih napisov je po Ameriki toliko kot je takšnih majhnih mest, ki jih z avtoceste sploh ne vidiš, a vanje zaviješ, ker tako hočeta mehur ali želodec ali oba.

Šola okusov: vse iz ostankov
Umetnost ni (več), da kuhaš haute, temveč preprosto! Primer treh hodov iz včerajšnjih sestavin ali kako dobri so lahko ostanki

Pizza - ta je ta prava
Testo je najbolj pomembno za dobro domačo pizzo - Po številnih eksperimentih je pravi recept najbolj preprost, čeprav bo pizza za večerjo šele jutri - Brez gnetenja in dolgo vzhajanje v hladilniku

Končno: žar 2014!
Za start v sezono puranji file z žara le spremljava polnjenim znanilcem pomladi, mavrahom

Teden restavracij: 100 menijev, 69 chefov, 14 evrov
Začenja se devet dni kulinaričnih potovanj po najboljših slovenskih gostilnah - Pomlad prihaja s Tednom restavracij

Teden restavracij letos dvakrat!
Pomladni Teden restavracij 2014 v 68 slovenskih restavracijah - Meniji vrhunskih kuharjev v treh hodih za 14 evrov - Začetek sprejemanja rezervacij 1. marca

Kulinarično leto 2013 - Nedelovi sončki
Tudi kulinariko je v minulem letu zaznamovala kriza. In tudi v kulinariki kriza nima le negativnega predznaka, temveč je slovenskemu dobrojedstvu ponudila isto kot Kitajcem … Priložnost, namreč! Krizno kulinarično leto na Slovenskem zato zaznamujejo nasprotja, ki pa se ravno zaradi ”kriznih razmer” privlačijo: mladost - izkušnje, cena - kakovost, lokalno - razgledano. To vliva optimizem! Kaj nam je v minulem letu pri iskanju Nedelovih sončkov ostalo najbolj v spominu?

Vinsko izletništvo med Napo in Sonomo v Kaliforniji
Nekaj hektarjev travnika se je čez noč spremenilo v festival paradižnika z več kot sto vrstami iz pozabe rešenih starodavnih sort, belih, rdečih, zelenih, rumenih, celo črnih sočnih sadežev vseh oblik, le trgovsko-pravilnih ne, nekaj sto gostilnami iz Sonome, ki so ponujale vse iz paradižnikov, od burgerjev in pizz do sladic ter vrhunskega finger fooda, nekaj deset tisoč obiskovalci, ki so jedli, pili in se veselili, kot da v Evropi ne bi bilo krize, Kalifornija pa ne bi bila najbolj zadolžena ameriška država, in le z enim vinarjem, ki je tudi posodil svoje skrbno negovano posestvo za tradicionalni Heirloom Tomato Festival. Na vseh steklenicah je pisalo le Kendall-Jackson. Že kdaj slišali? Pa čeprav gre za eno največjih vinskih zgodb na svetu!

Zapiski TR 2013: najboljši odmevi
Ekipa Tedna restavracij 2013, ki je zakrivila organizacijo, se zato čisto vsem, ki ste v tej množični akciji – ocenjujemo, da je bilo v devetih dneh v 65 restavracijah skupaj več kot 15.000 gostov! – sodelovali,iskreno in iz srca zahvaljuje ter se toplo priporoča tudi za – prihodnjič! Da, seveda, to je bil šele prvi vseslovenski Teden restavracij!

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16   
 
Enostavno kosilo
Quiche z lisičkami, zelišči in mlado čebulo
Izberite recept            
 
 
Divja zelišča
V divjih zeliščih pečen camembert

Zakaj on zanjo            
 
 
 
Kako v gostilni naročate?
vnaprej vem, kaj bom: dunajski zrezek, lignje, pico ali čevapčiče  
prepustim se natakarjevemu priporočilu  
na jedilnem listu poiščem hišne posebnosti  
že vnaprej se pozanimam, kaj je v tej gostilni najboljše  
 
 
Fabios, Dunaj


Na najbolj znanem kulinaričnem odru Dunaja ponovno nastopa chef Christoph Brunnhuber, ki je v Fabiosu pred dvanajstimi leti tudi začel
   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND