Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (71 od 100)


Gostilna ocenjena 1 krat

Hrana:
1 krat
Vina:
1 krat
Postrežba:
1 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
1 krat

Ocenite gostilno
 


Za konec


Jagode


Pasijonkin creme brulee


Hobotnica z grahovo espumo na dimljeni rižoti


Mavrični tortelini


Špinačna juha


Škampov karpačo


Rumenoplavuti tun


Pozdrav iz kuhinje


Ambient


Pogrinjek


Igor Delak
 
Restavracija Sophia, Portorož, 4,5
V najbolj elegantni slovenski jedilnici

Strop je bogat, pribor je srebrn, glasba je prijetna, natakarji so tihi, za otroke je mini hamburger in maksi postrežba, za odrasle pa chefov obisk pri vsaki mizi. Takšen pogrinjek (tri vrste masla, navadno, s hibiskusom in tartufi, vrhunsko krušno pecivo, najbrž najbolj ”mišelinsko” v deželi) je vreden dolgega sprehoda skozi najbolj luksuzen slovenski hotel do restavracije, v kateri te pričakuje cela (strežna) brigada.


Usnjeni stoli so na tračnicah, diva (Loren) je na vseh stenah, kamin je največji pri nas, nad njim je pompozna slika deklice s psi. Voziček je poln konjakov in viskijev, bar petrusov in latourov, za moške je kadilnica, za ženske damska soba. Sophia in Palace naredita vtis!


Sophijin chef Igor Delak se je od predhodnikov dovolj naučil, da zdaj lahko uveljavlja svoj stil, ki ima rad barve in oblike, sodobne tehnike in trende, fine dining pravila in petičnih gostov pričakovanja.


Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj


Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)

Nekateri ne poznajo drugih hotelov. Zanje je obisk obvezen, saj so med svojimi. Nekateri pa takšne hotele nikoli ne spoznajo. Zanje je obisk priložnost, saj je vselej na recepcijskem pultu kak letak, ki ponuja nekaj več za nekaj manj.


Nekaterim pa, enostavno, pomeni sveži škamp več od ”svežega” avta, televizorja, telefona, zato dobrojedci najdejo način, da preizkusijo najbolj prestižno slovensko restavracijo. Že zaradi primerjave z najboljšimi je nujno!


VINSKA PONUDBA

Na mednarodni vinski karti ima na 25 straneh vinski svetovalec Matjaž Zalar​ 350 etiket. Hišni vinarji so Movia, Marjan Simčič in Klen’art. V sommelierjevi selekciji so vina med 49 in 180 evri. Iz lokalne Slovenske Istre le še Rojac in Vinakoper.


Za začetek chardonnay (M. Simčič, 2013), ki mu ni bilo kaj očitati, razen tega, zakaj na začetku, pa četudi je polnjen posebej za Kempinski. K mavričnim tortelinom z gosjimi jetri Batičev rose, 2014, polsuh, tradicionalna izbira sommelierjev, k teletini cabernet sauvignon, Capo d’Istria, 2009, s preveč tanini za nekajmesečno meso.

Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Primorska in Notranjska

Značilnost:
avtorsko sredozemsko

Naslov:  Obala 45, Portorož

Telefon:  05 692 7000

www:  www.kempinski.com/portoroz

E-pošta:  reservations.portoroz@kempinski.com

Zaprto:  nikoli; odprto vsak dan med 19. in 23. uro

Lastnik:  Kempinski Palace

Kuhar:  Igor Delak

Cene:  hladne predjedi 13,30 do 16,90, tople predjedi 9,70 do 24,90, glavne jedi 29,60 do 33,10, sladice 11,30 do 12,50; meni šefa kuhinje 95 evrov (6 hodov), 120 evrov (9 hodov) in 65 evrov (6 hodov- vegetarijanski)

Jedi:
vrhunsko-avtorska in sodobno-sredozemska kuhinja, z lokalnimi sestavinami

Dodatno:
hotel Kempinski Palace Portorož

Leto obiska:  junij 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND