Usnjeni stoli so na tračnicah, diva (Loren) je na vseh stenah, kamin je največji pri nas, nad njim je pompozna slika deklice s psi. Voziček je poln konjakov in viskijev, bar petrusov in latourov, za moške je kadilnica, za ženske damska soba. Sophia in Palace naredita vtis!
Sophijin chef Igor Delak se je od predhodnikov dovolj naučil, da zdaj lahko uveljavlja svoj stil, ki ima rad barve in oblike, sodobne tehnike in trende, fine dining pravila in petičnih gostov pričakovanja.
Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj
Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu) Nekateri ne poznajo drugih hotelov. Zanje je obisk obvezen, saj so med svojimi. Nekateri pa takšne hotele nikoli ne spoznajo. Zanje je obisk priložnost, saj je vselej na recepcijskem pultu kak letak, ki ponuja nekaj več za nekaj manj.
Nekaterim pa, enostavno, pomeni sveži škamp več od ”svežega” avta, televizorja, telefona, zato dobrojedci najdejo način, da preizkusijo najbolj prestižno slovensko restavracijo. Že zaradi primerjave z najboljšimi je nujno!
VINSKA PONUDBA Na mednarodni vinski karti ima na 25 straneh vinski svetovalec Matjaž Zalar 350 etiket. Hišni vinarji so Movia, Marjan Simčič in Klen’art. V sommelierjevi selekciji so vina med 49 in 180 evri. Iz lokalne Slovenske Istre le še Rojac in Vinakoper.
Za začetek chardonnay (M. Simčič, 2013), ki mu ni bilo kaj očitati, razen tega, zakaj na začetku, pa četudi je polnjen posebej za Kempinski. K mavričnim tortelinom z gosjimi jetri Batičev rose, 2014, polsuh, tradicionalna izbira sommelierjev, k teletini cabernet sauvignon, Capo d’Istria, 2009, s preveč tanini za nekajmesečno meso.
|