Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Caprese drugače
[ -on zanjo- ]
Mocarela in jagode
24.06.2015

Barvni kombinaciji italijanske zastave ni potrebno čakati vse do poletja, da paradižniki tudi pri nas pordečijo do umami okusa, ko ni potrebno na Capri, da bi doživeli pravi caprese. Takrat, ko so paradižniki še vodeni, so jagode najbolj rdeče in sladke in dišeče, zato je škoda lepega majskega večera, ki bi ga poklonili televiziji, če pa je na vrtu ali balkonu mizica za dva in na njej krožnik za štiri - sestavine, ki so vsaka zase odlične, skupaj pa vredne greha. Četudi ste si obljubili, da boste večerjo izpustili, je olivno olje zdravo, bazilika sveže utrgana, mocarela prava italijanska, jagode pa z domačega vrta.


Kategorija hrane:  prigrizki
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  280 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  25 minut


Sestavine

2 bivolji mocareli, šopek bazilike, šopek koriandra ali peteršilja, 1 bio limona, 150 g kisle smetane, sol, sveže mleti poper, 300 g jagod, 1/2 žličke roza poprovih jagod, 4 žlice oljčnega olja

Priprava

1. Zelišča osmukamo in lističe zelo drobno sesekljamo. Z limone najprej nastrgamo lupino, nato iztisnemo iz nje še sok. Zmešamo 3 žlice limonovega soka, sesekljana zelišča in kislo smetano ter začinimo s soljo, poprom in limonino lupinico.

2. Mocareli odcedimo in narežemo na rezine. Jagode očistimo in narežemo na ne pretanke rezine. Pokapljamo jih z žlico limonovega soka, rahlo solimo in potresemo s poprovimi jagodami.

3. Na krožnike naložimo izmenjaje mocarelo in jagode ter zeliščno smetano, rahlo posolimo in popramo ter pokapljamo z oljčnim oljem. Okrasimo z zelišči in zraven ponudimo hrustljavo rustikalno bageto.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND