Kategorija hrane: deserti Za (št. ljudi, kosov): 4 osebe Zahtevnost: enostavno Čas priprave: 20 minut (+ čas za hlajenje)
Sestavine
300 ml sladke smetane, 75 ml espresso kave, 40 g sladkorja, 3 in ½ lista želatine, mleti kardamom; 40 g mandljevih palčk, 3 žlice sladkorja, sveže smokve
Priprava
1. Zavremo smetano, kavo, sladkor in kardamom in pustimo stati 5 minut. Želatino namočimo v mrzli vodi. V topli smetani raztopimo ožeto želatino. Modelčke (a 150 ml) oplaknemo z mrzlo vodo, jih napolnimo z maso in postavimo na hladno za najmanj 3 ure.
2. V široki kozici karameliziramo sladkor, vmešamo mandlje, porazdelimo na naoljeni kos alu folije, pustimo ohladiti in nalomimo na manjše kose. Ohlajeno panna cotto zvrnemo iz modelčkov, potresemo s krokantom in okrasimo z narezanimi smokvami.