Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Kava in mandlji
[ -za sladkosnede- ]
Kavna panna cotta z mandljevim krokantom
11.11.2014
Kategorija hrane:  deserti
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  20 minut (+ čas za hlajenje)


Sestavine

300 ml sladke smetane, 75 ml espresso kave, 40 g sladkorja, 3 in ½ lista želatine, mleti kardamom; 40 g mandljevih palčk, 3 žlice sladkorja, sveže smokve

Priprava

1. Zavremo smetano, kavo, sladkor in kardamom in pustimo stati 5 minut. Želatino namočimo v mrzli vodi. V topli smetani raztopimo ožeto želatino. Modelčke (a 150 ml) oplaknemo z mrzlo vodo, jih napolnimo z maso in postavimo na hladno za najmanj 3 ure.

2. V široki kozici karameliziramo sladkor, vmešamo mandlje, porazdelimo na naoljeni kos alu folije, pustimo ohladiti in nalomimo na manjše kose. Ohlajeno panna cotto zvrnemo iz modelčkov, potresemo s krokantom in okrasimo z narezanimi smokvami.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND