Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (63 od 100)


Gostilna ocenjena 3 krat

Hrana:
3 krat
Vina:
3 krat
Postrežba:
3 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
3 krat
Cena/kakovost:
3 krat

Ocenite gostilno
 


Čokoladni fondant s solnim cvetom


Strjenka iz kislega mleka


Korbel na zeliščni polenti


Jagnječji kotlet in orehovi njoki


Bevete z jastogom


Hobotnica, sardine in bakalar


Morski tris


Pozdrav iz kuhinje
Jernej Podpečan
 
Restavracija hotela Piran, Piran, 4
Veliko rib iz majhne kuhinje

Slovensko morje ni veliko, toda to ni nujno slabo. Kako bi se pa velike ribiške barke zrinile v majhen piranski mandrač? In kako bi kuhar v hotelu Piran razrezal nekajmetrskega divjaka?
Kuhinja je res majhna, toda zato ima chef le nekaj korakov do mandrača, v katerem vsako jutro privežejo svoje čolne piranski ribiči. Chef Podpečan ne mara uvoženih rib. Saj v svoji kuhinjici nima prostora za velik hladilnik.Tunin tartar je s piranskimi kaprami, rezanci so z jastogom, iz dnevnega ulova s piranskih čolnov je korbel z bučo in polento, iz sladkega pa čokoladni fondant, toda s solnim cvetom in botargo. Pravzaprav chef Podpečan sploh ne potrebuje veliko prostora, saj so njegove morske jedi preproste, toda dovolj drugačne in predvsem sodobne, da je majhna hotelska restavracija skrita pred pogledi množice in rezervirana le za tiste, ki se držijo napisa na tablah po fasadi: ”Življenje je kratko …”


Sezona v Piranu pa ne! Vselej, ko posije sonce, se promenada napolni in hotel Piran je točno na njenem začetku. Tortice so v hladilni vitrini, za tiste, ki jim je morje preblizu, pa imajo tudi domače fuže s tartufi in orehovim pestom ter jagnjetino s šalotko v merlotu, s timijanovim pirejem.


Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj


Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)

Piran ima dovolj stalnih kulinaričnih postojank, v katerih dobiš vse tisto, kar si zadnjič. Zato je hotel Piran popestritev. Chef Podpečan ne kuha drugače zaradi popestritve, temveč zato, ker zmore in hoče nekaj več. Ker ni majhna le njegova kuhinja, temveč tudi terasa, v največjem in najstarejšem piranskem hotelu ni prostora ne za glasne družbe ne za velike (ribje) plošče, zato bodo zadovoljni tisti, ki prisluhnejo, ko natakar reče: ”Danes je naš chef pripravil …” 


VINSKA PONUDBA

Na vinski karti ima vinski svetovalec Jernej Krošl 30 pretežno primorskih etiket; hišna vinarja sta Korenika (Robi in Dorjano) ter Monte Moro (Matjaž Babič). Priljubljeni so še Santomas, Tilia, Lisjak in Verus.

Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Primorska in Notranjska

Značilnost:
morsko

Naslov:  Stjenkova 1, Piran

Telefon:  05 666 7100

www:   www.hotel-piran.si

E-pošta:  info@hotel-piran.si

Zaprto:  nikoli; odprto vsak dan med 12. in 22. uro

Lastnik:  Eurotas d.d.

Kuhar:  Jernej Podpečan

Cene:  hladne predjedi 10,50 do 13,50, juhe 3,50 do 4,20, tople predjedi 13,50 do 18,50, glavne jedi 14,50 do 27,50, sladice 4,80 do 6,50; degustacijski meni 60 evrov (5 hodov)

Jedi:
morske jedi, a ne čisto klasično

Dodatno:
hotel in kavarna

Leto obiska:  september 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND