Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Lignji na žaru in čičerika v solati
[ -rožmarinovi recepti- ]
Lignji na žaru in čičerika v solati
15.06.2006

Z žara nekoliko drugače.


Kategorija hrane:  morske ribe in sadeži
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

500 g majhnih lignjev, 6 žlic olivnega olja, 200 g paradižnička, šopek bazilike, 1 konzerva kuhane čičerike, 3 žlice velikih kaper, 3 žlice limoninega soka, sol, poper.

Priprava

1. Lignje očistite, prelijte z dvema žlicama olja in pustite stati 15 minut. Paradižničke umijte in večje prerežite na polovico. Čičeriki odlijte vodo, jo oplaknite z mrzlo vodo in dobro odcedite. Zmešajte jo s paradižnički, kaprami, limoninim sokom in preostalim olivnim oljem. Začinite s soljo in poprom ter vmešajte še narezano baziliko.

2. Po tri lignje nabodite na lesene palčke (uporabite po dve palčki, tako da vzporedno nataknete lignje na obe), jih solite in pecite na žaru na močnem ognju 3 minute na vsaki strani. Ponudite še vroče s čičeriko v solati in belim kruhom.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND