Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Pomarančni savarin z jagodami
[ -rožmarinovi recepti- ]
Pomarančni savarin z jagodami
27.05.2006

Okusu ne bo škodilo, če boste namesto majhnega modela za savarin uporabili kar pekač za šarkelj.


Kategorija hrane:  deserti
Za (št. ljudi, kosov):  8 oseb
Hran. vrednost:  682 kcal/osebo
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura (+ čas za vzhajanje)


Sestavine

175 g moke, 10 g svežega kvasa, 50 ml toplega mleka, 75 g masla, 2 jajci, 125 g sladkorja, sol, 150 ml oranžnega soka, 75 g oranžne marmelade, 6 cl oranžnega likerja, 500 g jagod, 4 cl mandljevega likerja (amaretto).

Priprava

1. V posodo vsujte moko in v sredino napravite vdolbino. Vanjo nadrobite kvas in ga zmešajte s polovico mleka. Potresite z malo moke in pustite vzhajati na toplem 15 minut.

2. Nato v posodo vlijte preostalo mleko, stopljeno maslo, jajci, 20 g sladkorja in ščepec soli ter vse zgnetite v gladko testo. Pokrito naj vzhaja na toplem 45 minut.

3. Pečico segrejte na 200 stopinj. Osem modelčkov za savarine ali en večji model z luknjo na sredini dobro namastite in potresite z moko. Model napolnite s testom in pustite vzhajati še 15 minut. Savarin pecite na drugi rešetki od spodaj 25 minut. Pustite ga ohladiti v modelu 10 minut.

4. Zavrite oranžni sok, preostali sladkor in oranžno marmelado ter kuhajte na močni vročini nekaj minut, da povre v sirup. Dodajte oranžni liker in sirup pustite malce ohladiti.
V sirup položite pečen kolač in ga pustite v njem 1 uro ter ga vmes večkrat obrnite, da se povsem prepoji s tekočino. Nato ga položite na servirni krožnik.

5. Jagode očistite in narežite na manjše kose ter jih marinirajte 10 minut v preostalem sirupu, ki ste mu dodali še amaretto liker. Savarin postrezite z mariniranimi jagodami in stepeno sladko smetano.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND