Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Šparglji s kozjim sirom in polnjenim paradižnikom
[ -rožmarinovi recepti- ]
Šparglji s kozjim sirom in polnjenim paradižnikom
25.05.2006

Zelenjavna trilogija, ob kateri je navdušen četrti.


Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura 30 minut (+ čas za hlajenje)


Sestavine

krema - 150 g svežega kozjega sira, 1 list želatine, 1 strok čilija, 100 ml sladke smetane, limonina lupinica, sol, 2 žlici suhega vermuta; šparglji in paradižnik - 4 srednje veliki paradižniki, 50 g ciabatta kruha, 60 g šalotke, 1 strok česna, sol, poper, 500 g belušev, 3 žlice masla, 8 žlic olivnega olja, šopek sveže bazilike.

Priprava

1. Želatino namočite za 10 minut v mrzli vodi. Čiliju odstranite semenje in ga drobno sesekljajte. Kozji sir in smetano penasto zmiksajte in začinite s čilijem, limonino lupinico in soljo. V posodici segrejte vermut in raztopite namočeno želatino. Vmešajte jo v sirovo kremo, z njo napolnite majhne kozarčke in jih postavite v hladilnik za najmanj tri ure.

2. Paradižnikom odrežite zgornji del in pokrove shranite. Notranjost paradižnikov previdno izdolbite. Izdolbene paradižnike obrnite na glavo in jih pustite dobro odcediti. Kruh narežite na zelo majhne kocke. Šalotko in česen olupite ter drobno sesekljajte. Šparglje olupite na spodnji tretjini in jih kuhajte v slani vreli vodi 4 minute. Odlijte vodo, jih prelijte z mrzlo vodo in dobro odcedite.

3. V ponvi segrejte 2 žlici olja in na srednji vročini kruhove kocke pražite 5 minut, da postanejo hrustljave. Solite in poprajte, dodajte česen in šalotko ter pražite še 2 minuti. Tako pripravljeni nadev pustite ohladiti.

4. Baziliko grobo sesekljajte in zmiksajte s preostalim oljem v gladko kremo ter jo začinite s soljo in poprom. Pečico segrejte na 200 stopinj. Izdolbene paradižnike v notranjosti solite in poprajte ter napolnite s kruhovim nadevom. Naložite jih v model za narastek in pecite na drugi rešetki od spodaj 8 minut. Maslo raztopite in v njem segrejte kuhane šparglje. Na vsak krožnik postavite kozarček s sirovo kremo, polnjeni paradižnik in kuhane šparglje ter jih prelijte z bazilikino omako.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND