Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Hruškov zavitek malo drugače
[ -rožmarinovi recepti- ]
Hruškov zavitek malo drugače
04.05.2006

Nič hudega, če se temno zapeče, saj bo še bolj hrustljalo.


Kategorija hrane:  deserti
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  200 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

2 veliki hruški, 1 list vlečenega testa, 80 g masla, 80 g drobtin, 60 g sladkorja, 2 žlici rozin, 1 žlička cimeta.

Priprava

1. Hruški olupite, odstranite peške in jih malce izdolbite. V ponvi segrejte maslo in opražite drobtine do zlato rjave barve. Na koncu vanje zamešajte sladkor, rozine in cimet. Pečico segrejte na 200 stopinj.

2. Z nadevom iz drobtin napolnite izdolbene hruške, jih dajte v pekač, po vrhu pokapljajte z malo masla, potresite s cimetom in pecite v pečici toliko časa, da hruške po vrhu porjavijo in se zmehčajo. Vlečeno testo narežite na štiri kvadrate (15 x 15 cm) in jih tik pred koncem pečenja dajte v pečico na rešetko, da se zapečejo.

3. Na krožnik dajte kos pečenega testa in nanj postavite nadevano hruško. Zraven lahko ponudite vaniljevo omako, ki jo potresite s opraženimi nalistanimi mandlji.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND