Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Piščančji paprikaš
[ -rožmarinovi recepti- ]
Piščančji paprikaš
31.01.2006

S testeninami jed, ki si jo želite vedno znova.


Kategorija hrane:  perutnina
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  658 kcal/osebo
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura 30 minut


Sestavine

16 zgornjih delov perutničk, pol žličke mlete kumine, sol, 4 stroki stisnjenega česna, nastrgana limonina lupinica, 4 žličke srednje ostre mlete paprike, 2 žlici sladke mlete paprike, 400 g rdeče paprike, 200 g čebule, 4 žlice olja, 150 g kisle smetane, 200 g gostega jogurta, 1 žlica paradižnikove mezge, 1 žlica moke.

Priprava

1. Kumino, česen, limonino lupinico, obe vrsti paprike, sol in 2 žlici vode zmešajte v pasto ter z njo premažite perutničke. Postavite jih v hladilnik za 20 minut.

2. Medtem očistite papriko, jo olupite in narežite na kocke (2 x 2 cm), Čebulo olupite in sesekljajte. Pečico segrejte na 200 stopinj.

3. V pekaču segrejte 2 žlici olja in perutničke opecite z vseh strani. Preložite jih na krožnik in v pekaču stekleno opražite čebulo. Nanjo položite perutničke, dolijte 125 ml kokošje juhe in pecite v ogreti pečici na drugi rešetki od spodaj 20 minut. Medtem v ponvi segrejte preostalo olje in pražite narezano papriko 5 do 7 minut.

4. Gladko razmešajte smetano, jogurt, paradižnikovo mezgo in moko, dolijte 150 ml vode in s tako pripravljeno omako prelijte perutničke. Pecite še 30 minut in jih med pečenjem enkrat obrnite. Deset minut pred koncem pečenja dajte v pekač še pečeno papriko. Paprikaš ponudite s testeninami.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND