Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Porova juha s krompirjem
[ -rožmarinovi recepti- ]
Porova juha s krompirjem
22.01.2006

Repetirajte in ne potrebujete nadaljevanja.


Kategorija hrane:  juhe in enolončnice
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  317 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  40 minut


Sestavine

300 g krompirja, 450 g pora, 60 g masla, 800 ml zelenjavne juhe, 3 rezine rženega toasta, 2 stroka česna, 125 ml sladke smetane, sol, poper, muškatni orešek, 2 žlici narezanega drobnjaka.

Priprava

1. Krompir olupite in narežite na kocke. Dve tretjini pora narežite na kocke in ga skupaj s krompirjem podušite v 20 g masla. Dolijte juho in kuhajte pokrito na srednji vročini 15 do 20 minut. Preostali por narežite na tanke kolobarje in jih stekleno opražite v 20 g masla.

2. Toast narežite na kocke. Česen olupite in drobno sesekljajte. V ponvi segrejte preostalo maslo in zlatorjavo opecite narezani toast. Proti koncu praženja dodajte še česen.

3. Smetano trdo stepite. Juho pretlačite s paličnim mešalnikom in jo začinite s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Na koncu vmešajte še stepeno sladko smetano. V ogrete krožnike naložite juho, potresite z dušenim porom, česnovimi krutoni in drobnjakom.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND