Pismo bralca: Pozdravljeni, tudi jaz sem obiskal že precej smučišč v tujini kot doma in moram povedati, da je ponudba na Rogli dokaj dobra. Ponudba, kot ji imajo na Jurgovem in ostalih objektih je primerna povpraševanju, saj ne vem kako bi se predvsem mladi zadovoljili s samo štruklji, ali pa žganci. Čeprav pa sem jedel v tej restavraciji tudi odlične gratinirane štruklje, kot jih doma naredi moja mama. Primerjajte kdaj tudi s samopostrežno restavracijo v Šparih in videli boste, da je tam pa res vse iz vrečk in umetno, zato je lahko cena smešna. Prehranjevalne navade nas Slovencev se na žalost spreminjajo. Pa predvsem mi mlajša generacija si na smučanju raje privoščimo enga fajnega dunajca s pommesom al pa kak hamburger, kot pa štruklje v juhi. Na žalost, hotel pri mami je še vedno zakon. Spoštovani! Nič nimam proti dunajcu! Toda mora biti, tudi na smučišču, takšen kot pravite: fajn! Torej, znotraj sočen, zunaj hrustljav. In sveže ocvrt, po možnosti v ponvi, ne v fritezi. Pa zraven pomfrit. Prav takšen kot dunajc. Torej, znotraj sočen, zunaj hrustljav. In sveže ocvrt. V fritezi, seveda, toda po možnosti v dveh korakih, najprej v prvi košarici na nižji temperaturi, potem v drugi, po nekaj minutah počivanja in hlajenja, še na hitro na višji. Tudi na snegu se to da. Pa, seveda, ne le z dunajci, tudi s hamburgerji, štruklji, enolončnicami in celotno ponudbo. Skratka, ni dovolj, da imajo, kar gostje želijo, temveč je pomembno, da imajo to tudi - dobro! Če ne tako kot pri mami, pa vsaj tako... Da pa je ponudba na Rogli "dokaj dobra", sta dokaz tudi dva sončka iz Nedela. Tisti, ki kuhajo umetno in z vrečkami, si ne zaslužijo niti enega! |