Spoštovani, Brez zamere za tako pisanje, ki je z moje strani le iskreno in dobronamerno. Upam, da bosta s soprogo dostojno nasledila Tomaža in nadaljevala njegovo delo, kar pa v bistvu niti ne dvomim, glede na vaše izkušnje in reference. Upam, da boste tudi tako odprti in dostopni za vprašanja bralcev Nedela, kot je bil seveda Tomaž. Mene namreč vedno kar precej stvari zanima, ne le recept za kakšno jed/sladico, ampak tudi recimo, kje je kakšna preverjeno dobra gostilna, slowfood, kmečki turizem, ribja restavraciji v tem in tem koncu Slovenije, katero vino gre ponuditi h kakšni vrste hrane... Sem ljubiteljski kuhar in slaščičar. Rad pa obiskujem tudi gostilne v Sloveniji, na Hrvaškem in v zamejstvu, ki so uspešno prestale obisk Tomaža in njegove ekipe ter prejele najmanj 3,5 sončka. Verjamem, da je bil Tomaž strog, a pravičen sodnik in kritik, saj je bilo tam, kjer je dal visoko oceno, res vse na nivoju, čeprav smo dotične lokale obiskali z družino več mesecev po pisanju v Nedelu. Dovolite, da vas na koncu vprašam sledeče: po vaših izkušnjah, vedenju, katera ljubljanska gostilna ima dobro ponudbo Martinovih jedi, specialitet za kosilo ali večerjo v času od 6. 11. 2008 do 15. 11. 2008, pa ne mislim na klasično ponudbo Martinovanja v soboto z živo glasbo in kdovekakšnim spremljevalnim programom... Mene zanima samo Martinov meni za večerjo v tem času, ni nujno, da je zraven program ali muzika v ljubljanskih gostilnah. Nimam občutka, koliko je realna cena slavnostne Martinove večerje, ki je odvisna seveda od ponudbe hrane, imena in slovesa lokala, spremljevalnega programa (glasba: da ne) za gostilne v centru Ljubljane. Zaenkrat sem sam uspel zvedet le to, da je ponudba Martinovih v dotičnih dneh jedi sigurno pri Šestici in v Sokolu. Obe gostilni sta znani, ponudba hrane je tudi približno ista, a Šestica prekaša Sokola s ceno za Martinovo večerjo kar za 6 eur. Tam je 22 eur, Sokol pa le 16 eur. Imate še kakšno idejo, kje v Ljubljani bo ponudba Martinovih jedi za večerjo bolj v rangu cen Sokola kot Šestice? Tudi vam srečno in uspešno pisanje oz. ocenjevanje gostiln! Spoštovani, Najlepša hvala za lepe želje! Se bova potrudila. Upava, da boste šli tudi po najini sledi, kot ste šli po Tomaževi. Na izbiro sta dve možnosti: če želite Martinovo klasiko (raca, mlinci, zelje, jabolko), potem je najboljše izbrati kakšno domačo gostilno, kjer tudi sicer pripravljajo okusne domače, slovenske jedi; če pa ste naveličani vedno istega Martinovega menija in bi radi nekaj več ustvarjalnosti, potem pride v poštev kak bolj ustvarjalen kuhar. To slednje je tudi ponavadi dražje. Pri ocenjevanju gostilne se sicer takšnim tematskim menijem izogibava, saj skušava oceniti gostilno kakršna je vsak dan, ne le ob posebnih priložnostih. |