Deseti večer Festivala Lent kolesarska malica Tomaža Bolke, tatarec na brkih Slavka Žagarja in kuharska tehnika Davida Vračka
Slavko Žagar: tatarski biftek, skuta in liptaver
Tomaž Bolka: Fondin brancin in ribja juha
Tomaž Bolka: seitan in koprivna juha
Tomaž Bolka s kolesarsko malico
Slavko Žagar
Ekipa gostilne Krištof
Skaručna pripravlja tatarca
Kaj vse je lahko street food! Kreativnost in moderna kuharska tehnika Davida Vračka, show in goveja izvornost Slavka Žagarja ter neizčrpne ideje in ekološka ozaveščenost Tomaža Bolke. Deseti večer SladoLenta pa je ob vsem tem poskrbel še za after party Skaručne in Krištofa na JazzLentu, na katerem so kuharji do jutranjih ur dokazovali tudi svoj glasbeni talent.
Zadnji krajec iz Skaručne Slavko Žagar, največji slovenski mojster tatarskega bifteka, je ob Dravi poskrbel za najbolj surovo kulinarično predstavo 3. SladoLenta. Njegovi pomočniki so pet ur neutrudno strgali zadnji krajec skaručenskih bikcev, njihov chef Slavc pa je zabaval številne obiskovalce street food fesivala z mešanjem tatarca in bruhanjem ognja iz hišnega liptaverja. Zeliščna skuta, liptaver sir in tatarski biftek z izdatno mero konjaka so bili okusen okras toastanih Pulinoginih brkov. Skaručna je tudi ob Dravi dokazala, da ji v vzdržljivosti pri nas ni para!
Krištofova kolesarska malica Tomaž Bolka iz gorenjske gostilne Krištof pa je na Lent kar prikolesaril. Čez belanco je obesil kreativno malico, ki je navdušila tudi vegance. Koprivna juha, kruh iz rdeče pese in sendvič s pečenim seitanom, v posebni embalaži, so bili okusen kolesarski in sprehajalno-promenadni obrok, ki ga Krištof ponuja tudi v svoji gostilni za dva. Najbolj eko gostilna na Slovenskem je deseti večer SladoLenta obiskovalce razveselila tudi s Fondinim brancinom, ki ga je Bolka pred gosti odimil in ponudil z ribjo juho ter kruhom iz sipinega črnila.
Seveda pa si David Vračko iz pobreškega Maka ni pustil vzeti primata. Še drugo nedeljo Festivala Lent je svoje številne navijače navdušil s penastim gazpachem in razgrajenim tiramisujem ter zbral največ sladolentnih bonov.
Nocoj pa - za isto ceno, kljub višjemu davku - pišče, krompir in pizza! Nastopajo Primorci, Ksenija Mahorčič (gostilna Mahorčič), Uroš Fakuč (restavracija Dam) in Igor Peresson (pizzeria in restavracija Etna).