Atraktiven začetek največje promenade slovenskih chefov: ličnice, črn hot dog in počasna račka
Metka in Grega Repovž
Čokolada in ajdova kaša
Telečje ličnice na pirini polenti
Kuharski kreativci kolektiva Trapez
Črni hot dog
Beli krof
Mojca Polak in študenti VSGT Maribor
2 deci hrustljavega in 1 deci zelenega
'Komaj smo čakali, da se začne,' je dejala obiskovalka, ki je kljub vročini pohitela na večerjo že takoj ob sedmih zvečer, ko so prvi trije kuharji 3. SladoLenta začeli pripravljati svoje kreacije uličnih jedi. 3. SladoLent, festival street fooda na Festivalu Lent v Mariboru, so odprli gostilna Repovž, kolektiv Trapez in študenti mariborske Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem.
Bio jedi na ulici Metka in Grega Repovž z bio kmetije in gostilne iz dolenjskega Šentjanža sta pripravila telečje ličnice na pirini polenti z marinirano rdečo peso. Jed tradicionalne kuhinje, ki so jo Repovževi po svoje posodobili in nadgradili, je imela tudi sladko nadaljevanje iz kozarca dolenjskih okusov - čokoladno kremo z ajdovo kašo in jagodami.
Črno-bela okusna provokacija Kreativci za kuhinjskim pultom iz kolektiva Trapez so najprej v svoje barve papirno oblekli kuharsko hišico na Lentu, nato pa se v svojem kreativnem duhu lotili street food klasike: hot doga in krofa. Kulinarična provokacija belo-črnih kontrastov je med obiskovalci SladoLenta najprej vzbudila začudenje. 'Črni hot dog? Beli krof?!' so govorile oči vajene drugačnih kulinaričnih barv. Toda navdušenje tistih, ki so se prvi ojunačili, je premagalo strah pred črnino, in okrog polnoči je direktor Festivala Lent Vladimir Rukavina še ravno ujel zadnjo črno štručko s črno klobaso iz tatarskega bifteka.
Študentska večerja ob Dravi Za celovito večerjo na dravski promenadi pa so poskrbeli študenti VSGT pod mentorstvom Mojce Polak, saj so za bon 3,5 evra ponudili v zamenjavo 2 deci hrustljavega in 1 deci zelenega. Počasi pečeno račko so drobno zrezano zvili v hrustljavi kruh, zraven pa ponudili še posladek iz hladne bučne kreme s sadjem in zelenjavo.