Jesenski Teden restavracij, 17. - 25. 11. | 10.11.2012 | Ponovno Teden restavracij za 12 evrov - Mariborskim restavracijam so se pridružila tudi tri partnerska mesta EPK - Mursko Soboto predstavlja Gostilna Rajh iz Bakovcev, Velenje Vila Herberstein in Ptuj restavracija Ribič - Jesenski trije hodi za samo 12 evrov |
Pomladni in prvi Teden restavracij je tako odlično uspel, da ga moramo ponoviti! Jesenski Teden restavracij se začenja in ponovno bo trajal 9 dni, od 17. - 25 novembra. Trije hodi v 15 izbranih restavracijah iz štirih mest Evropske prestolnice kulture za samo 12 evrov. Ste že rezervirali?!
Vse o Tednu restavracij tudi na www. tedenrestavracij.si
Chefi restavracij iz Maribora, Bakovcev, Velenja in Ptuja so že pripravili atraktivne menije, ki jih bodo v treh hodih za prijazno ceno 12 evrov, v čast - in pod njenim pokroviteljstvom - Evropski prestolnici kulture Maribor 2012 ponujali od 17. do 25. novembra. Začenja se, torej, jesensko romanje od restavracije do restavracije, saj je že majski prvi Teden restavracij v dvanajstih mariborskih restavracij potrdil, da je zanimanje dobrojedcev za takšne promocijske akcije izredno veliko. Polne restavracije, več kot 5.000 prodanih menijev, zadovoljni gostje in gostinci, je bil rezultat uspešne premiere Tedna restavracij v Sloveniji, akcije, ki so jo v New Yorku začeli že pred 21. leti. Od takrat se je Teden restavracij razširil po vsem svetu in sedaj se širi tudi po Sloveniji. Maja samo Maribor, jeseni štiri mesta, prihodnje leto pa gremo po vsej Sloveniji!
Restavracije Tedna restavracij Od 17. do 25. novembra vas čakajo posebni meniji v treh hodih za 12 evrov v restavracijah v Mariboru, Bakovcih, Velenju in na Ptuju. Sodelujejo: Maribor
- Hotel Arena
- Restavracija Betnava
- MAK
- Novi svet pri Stolnici
- Restavracija Panorama
- Hotel Piramida
- Pri Florjanu
- Pri Lešniku
- Pri treh ribnikih
- Rožmarin
- Restavracija Terasa
- Restavracija Villa Rustica
Murska Sobota - Bakovci Ptuj Velenje
Vsi meniji Tedna restavracij Restavracija Panorama Mesni meni:
- Bučna kapučino juha
- Gosje prsi, rdeče zelje, matevž, jesenska zelenjava
- Kostanjev tiramisu
Ribji meni:
- Dimljena postrv, hren, redkev
- Morski sadeži , rižota z bučo in špinačo
- Čokoladna rezina s kostanji in gozdnimi sadeži
Rožmarin
- Juha iz muškatne buče in wasabijevi profiteroli
- Goveji bočnik v pehtranovi omaki, korenčkovi štruklji s kvinojo
- ali File smuča v masleni omaki, špinačni štruklji
- ali Gobov ragu, špinačni in korenčkovi štruklji s kvinojo
- Kostanjeva šarlota s toplimi brusnicami
Gostilna Rajh Meni 1
- Endivija s toplim krompirjem in praženimi orehi
- Hišne koline z bujto repo (prosena in ajdova klobasa ter krvavica)
- Prekmurska gibanica
Meni 2
- Bučna juha s kapljicami bučnega olja
- Rezanci z makom in gobicami na špinačni kremi
- Jabolčni zavitek z vanilijevo kremo
Restavracija Betnava
- Pridih Štajerske
- Goveji jezik nadevan z mladim sirom, položen na domače kislo zelje
- ali Karpačo črne redkve z rdečim radičem in bučnim oljem
- Kremna juha muškatne buče s sušenimi bučnimi krutoni
- Piščančje praline v bučnih semenih in rabarbarini omaki, medaljoni bele polente
- ali Zvit file postrvi na pireju iz zelene
- Sodoben jabolčni štrudelj
Hotel PiramidaMeni 1:
- Pozdrav iz kuhinje
- Gosji pršut, grozdni chutney, zeliščna solata
- Jesenska juha
- Račji file na kruhovem karpaču z rdečim zeljem
- Variacija rumene buče
Meni 2:
- Pozdrav iz kuhinje
- Jesenska juha
- Domači raviol z bučo
- Millefoglie sejtana na črni leči, pire iz rdeče pese
- Kostanjeva tortica
Hotel Arena
- Peteršiljeva juha
-
ali Motovilec z ocvrtim jajcem in prelivom
- Svinjska ribica v zeliščni skorjici s štruklji
- ali Goveji medaljon na žaru, dušeno rdeče zelje z jabolkom, palčke koruzne polente
-
ali Brancin na žaru s hrustljavo skorjico, peteršiljev pire, koromač
-
Karamelizirana hruška z omako božičnih začimb
- ali Panakota s prelivom gozdnih sadežev
Restavracija Villa Rustica
- Pozdrav iz kuhinje: jurčkov namaz
Juha iz bio hokkaido buče z bio proseno kašo
-
ali
Tortelloni v omaki muškatne buče in jurčkov
- Jelenov file v čokoladni omaki s krompirjevim cmokom presenečenja
-
ali
File postrvi iz ribogojnice Trabe z garnelami in češnjevim paradižnikom na sirovi polenti
-
ali
Ohrovtovi zvitki polnjeni s sejtanom in zelenjavo na pireju krompirja in buče
- Kostanjev tris
Pri treh ribnikih
- Jesenski pozdrav iz kuhinje
- Paprikina juha v paprikini skodelici
- Svinjska ribica polnjena s kostanjevim pestom na bučnem pireju
- Orehovi štruklji z medom
Pri Lešniku Meni 1:
- Štajerska bunka s hrenom
- Domače koline
(pečenica, krvavica, pečena rebrca, ajdovi žganci, kislo zelje in zabeljen fižol)
- Jabolčna pita z vanilijevo kremo
Meni 2:
- Duet gobovih juh
- Rolada iz domačega piščanca in pečen krompirček
- Kostanjeva torta
Restavracija Terasa Meni 1:
- Piščančja pašteta z orehi, bučni granulat
- Konfit teletine, figova mustarda, raviol s pikantnim sirom
- Cimetov capuccino
Meni 2:
- Mousse dimljene postrvi, pomarančni kreker, zeljna solata
- File smuča, brstični ohrovt z mavrahi, pena limonine trave
- Cimetov capuccino
Ribič Ribji meni:
- Ribičeva ribja juha
- Smučev file z jesensko omako in porovim krompirjem
- Čokoladni fondant
Mesni meni:
- Zvitki haloške tunke z ocvirkovim namazom in okisano črno redkvico
- Pičančje krače s panceto na lešnikovi polenti in jesensko zelenjavo
- Čokoladni fondant
Pri Florjanu
- Jota malo drugače ...
- Jelenov ali smučev burger ...
- Kostanjeva pravljica ...
Novi svet pri Stolnici Meni 1:
- Tagliatele z bučkino omako in jurčki
- File kovača v tartufovi omaki s kostanjevim pirejem
- Kostanjeva rezina v omaki iz gozdnih sadežev
Meni 2:
- Dalmatinska ribja juha Novi svet
- File morskega lista z zeliščnim maslom in kraškim pršutom v družbi maslene polente
- Kostanjeva rezina v omaki iz gozdnih sadežev
Meni 3:
- Bučkina kapučino juha
- Medaljončki v omaki iz suhega paradižnika in jurčki z bučkinim pirejem
- Kostanjeva rezina v omaki iz gozdnih sadežev
Vila Herberstein
- Domača piščančja pašteta z medom
- Svinjski medaljoni z jurčki na krompirjevo-čebulni tortici
- Jabolčna krostata z vanilijevo kremo
MAK - Kaj je bilo prej, kura ali jajce?
|
| |
|
Z jedilnega lista, ki ga (še) ni:

|
Preberite tudi:

Kuhamo z najboljšimi
 3 chefi na pikniku
 Kreativni chefi med Barcelono in Divjo obalo
 Ideje in dizajn na žlici
 Tomaž Kavčič v Lidlovi kuhinji
 Batelina, pet let pozneje
 SladoLent eBook
 Peneče-divji večer v Pavusu
 Večerja štirih rok v Rodiku
 Ana Roš v Ikarusovi ligi prvakov
 Potica, dve v eni
 JB Restavracija
 Maxim
 Mojca Polak in študenti VSGT Maribor
 Žibrat iz Habakuka v City
 Zmagovalec k Ani in Kseniji
 Tako je bilo - Teden restavracij 2013
 Teden restavracij: kdaj spet?!
 65 restavracij, 120 menijev, 13 evrov
 3. SladoLent: več kot 10 tisoč dobrojedcev!
 3. SladoLent: enaki jedi, različne ideje
 3. SladoLent: pizza, krompir, pišče
 3. SladoLent: Skaručna, Krištof, Mak
 3. SladoLent: največja slovenska gostilna
 Kavčič, Čarman, Tomič in 3 blejski chefi
 3. SladoLent: Grega Vračko, Jure Tomič, Boštjan Rakar
 3. SladoLent: Gregor Vračko, Nataša in Matej Tomažič, Borut Jovan
 3. SladoLent: David Vračko, dijaki, Robi Žibrat
 3. SladoLent: Kuhar, Bratovž, Žibrat
 3. SladoLent: Repovž, Trapez, študenti
 JB, nova kolekcija z nove njive
 Trije chefi v Promenadi
 Kopuni brez meja
 Smučanje z okusom
 Naj, naj, naj Kulinarično leto 2012
 Teden restavracij: vidimo se 2013
 Le še ta vikend
 Množičen in uspešen start!
 Oblikovalska okuševalnica gostilni Rajh
 Ksenija Mahorčič, Gostilna Mahorčič
 Jagodic - Štefelin - Volčič
 Ernesto Iaccarino, Don Alfonso 1890
 Roland Trettl, restavracija Ikarus v Hangarju-7, Salzburg, Avstrija
 Damian Partido Ruiz in Samuel Cruz Arjona, Španija
 Antonino Maresca, restavracija Il Mosaico, Ischia, Italija
 Mehmet Gürs, restavracija Mikla, Carigrad, Turčija
 Uroš Štefelin, 1906, Bled
 Elena Arzak, San Sebastian, Španija
 Trendovska kulinarika
 Johannes King
 Wolfgang Puck
 Alain Ducasse
 Dieter Mueller
 Na gradu preprostih jedi in dovršenih okusov
 Kaj pa, če bi tokrat drugače?
 Novo v novi slovenski kuhinji
 Massimiliano Alajmo izziva vodo
 Štajerska vrhunskost sredi dunajskega Mestnega parka
 Spam je odpravljen
 Ukinjanje ocenjevalcev
 Slabe izkušnje
 Knjiga in internet
 Prvič, drugič in le še tretjič
 Kaj pa moka?
 Ambient in hrana
 Pokvarjen vtis
 Korektnost
 Na recept
 O izboru vin
 O fotografiranju
 O Čubru in ocenah
 Otočec, Andrejevi, Koštomaj
 Debeluh, Identita Golose, Milenium
 Pri Debeluhu
 Brioni, Mahorčič, Scabar
 Lepo prosim za pomoč!
 Higiena v kuhinji
 Bralec o Livadi
 Halo???
 Hrana in dizajn
 Leto dni
 Olivno ali oljčno? 2
 Olivno ali oljčno?
 Odmevi 2
 Odmevi
 Slovar tujk
 Las v juhi
 Kdo je mesar? 2. del
 Kdo je mesar?
 Stare užance, drugič
 NYT se je zmotil
 Najlepša in najboljša knjiga sladic
 Tudi tuja vina v Kaiserju
 Fazane streljajo jeseni
 Sončki
 Malvazija
 Bio kulinarika
 Smučarska
 Carnaroli in Bialetti
 Mrzli krožniki
 Dunajc in pommes
 Sončki na Krvavcu in Rogli
 Razočaranje na Mokrinah
 Kupovanje megle...
 Dvojna ocena
 Anže ocenjuje
 Odslej le: oljčno olje!
 Navajen na stil
 Kam za Martina?
 Spet na pravi - ocenjevalski in časopisni strani!
 Spet na pravi strani mize
 Nič več ne bo tako - konec
 Kuhar kot filmska zvezda 79. del
 Glasbeni svetovalec za vino 78. del
 O čakanju ter hitri in počasni hrani 77. del
 O prijateljih in gostih 76. del
 Kako naredijo vse to? 75. del
 Rdeči bik in 40 kuharjev 74. del
 Nedolgočasna oranžna štajerska intuicija 73. del
 Paradoksi: francoski, štajerski, istrski 72. del
 Domače nekoč in danes, tu in tam 71.del
 Od 1:1 do vina na kozarec 70. del
 Osem jedilnih listov ene gostilne 65. del
 Dim cigare v kozarcu za vlaganje 69. del
 Zgodba o grahovih raviolih 68. del
 Tujci prihajajo. Pogrnimo! 67. del
 Joj, je bilo dobro! 66. del
 Življenje obrnjeno na glavo 64. del
 Je ali ni odprto? 63. del
 Ona in on na oni strani 62. del
 Kreativno in prazno, tradicionalno in polno 61. del
 Po zajtrku se dan (in gostilna) pozna 60. del
 Nismo samo mi dobrojedci! 59. del
 Gostilna je tudi tržnica 58. del
 Kje radi in dobro jeste? 57. del
 Preprosto se daleč pride 56. del
 Ko navalijo turisti 55. del
 Dizajn: urbano in ubrano 54. del
 Dober kuhar ali dober natakar? 53. del
 Tanek jedilni in debel vinski 52. del
 Kaj napolni naše gostilne? 51. del
 Najmanjše porcije v mestu? 50. del
 Dvajset kuharjev in tisoč gostiln 49. del
 O kosmatem pujsu in umazani redkvici 48. del
 Išče se hrabri kuhar 47. del
 Kakšna kapa za kozarce? 46. del
 Bica je kava in gostilna 45. del
 Nova kuhinja iz nove kuhinje 44. del
 Le še Kitajska manjka 43. del
 Biti mora nekaj posebnega! 42. del
 Bistro, pardon, klub, v knjigarni 41. del
 Bistro ali računalniški štedilniki? 40. del
 Ni redne brez posebne ponudbe 39. del
 Prireditveni center in gostilna 38. del
 Za ase, po okusu in denarnici 37. del
 Zakaj mesarji niso za? 36. del
 Kar ne veš, lahko tudi boli 35. del
 Si lahko privoščimo drugačnost? 34. del
 Tudi kuharji spijo, mar ne! 33. del
 Tako slabo ali tako dobro? 32. del
 Pri svetem Petru čez mejo 31. del
 Evropa, tu in tam, je nova, 30. del
 Gostilniška resolucija 2006 II., 29. del
 Gostilniška resolucija 2006 I. 28 del
 Kdor dobro da, dobro dobi 27. del
 Eksperiment in potešitev 26. del
 V šoli pri Modri goski 25 del
 Dve obličji ene gostilne 24. del
 Zakaj je doma vedno drugače? 23. del
 Joj, kako je preprosto dobro! 22. del
 Kruh, vino in mehurčki 21. del
 Pire, ne pa mišelinke! 20. del
 Brez zgodbe ni okusa 19. del
 Gostilna ali domači štedilnik? 18. del
 Lomo, chorizo in ancho 17. del
 Poceni, hitro, dobro, bistro 16. del
 Pet ur za čebulno juho 15. del
 Kosilo za 170 evrov 14. del
 A la bourguignon 13. del
 Gostilničar naj bo! 12. del
 Picerija ali... 11. del
 150 in 10 kvadratov kuhinje 10. del
 Gremo v spletno gostilno 9. del
 Kuhar na posodo 8. del
 Mi daš recept? 7. del
 Novi kuharji, nova agregatna stanja 6. del
 Marketing na krožniku 5. del
 Od rosemary do Ikleel-al-Jabal 4. del
 Zakaj ni več mlečnih restavracij? 3. del
 Sredozemlje na celini 2. del
 Gostilna zaradi članka 1. del
 |
|