Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Jesenski Teden restavracij, 17. - 25. 11.
10.11.2012

Ponovno Teden restavracij za 12 evrov - Mariborskim restavracijam so se pridružila tudi tri partnerska mesta EPK - Mursko Soboto predstavlja Gostilna Rajh iz Bakovcev, Velenje Vila Herberstein in Ptuj restavracija Ribič - Jesenski trije hodi za samo 12 evrov











Pomladni in prvi Teden restavracij je tako odlično uspel, da ga moramo ponoviti! Jesenski Teden restavracij se začenja in ponovno bo trajal 9 dni, od 17. - 25 novembra. Trije hodi v 15 izbranih restavracijah iz štirih mest Evropske prestolnice kulture za samo 12 evrov. Ste že rezervirali?!

Vse o Tednu restavracij tudi na www. tedenrestavracij.si

Chefi restavracij iz Maribora, Bakovcev, Velenja in Ptuja so že pripravili atraktivne menije, ki jih bodo v treh hodih za prijazno ceno 12 evrov, v čast - in pod njenim pokroviteljstvom - Evropski prestolnici kulture Maribor 2012 ponujali od 17. do 25. novembra. Začenja se, torej, jesensko romanje od restavracije do restavracije, saj je že majski prvi Teden restavracij v dvanajstih mariborskih restavracij potrdil, da je zanimanje dobrojedcev za takšne promocijske akcije izredno veliko. Polne restavracije, več kot 5.000 prodanih menijev, zadovoljni gostje in gostinci, je bil rezultat uspešne premiere Tedna restavracij v Sloveniji, akcije, ki so jo v New Yorku začeli že pred 21. leti. Od takrat se je Teden restavracij razširil po vsem svetu in sedaj se širi tudi po Sloveniji. Maja samo Maribor, jeseni štiri mesta, prihodnje leto pa gremo po vsej Sloveniji!

Restavracije Tedna restavracij
Od 17. do 25. novembra vas čakajo posebni meniji v treh hodih za 12 evrov v restavracijah v Mariboru, Bakovcih, Velenju in na Ptuju. Sodelujejo:
Maribor
  • Hotel Arena
  • Restavracija Betnava
  • MAK
  • Novi svet pri Stolnici
  • Restavracija Panorama
  • Hotel Piramida
  • Pri Florjanu
  • Pri Lešniku
  • Pri treh ribnikih
  • Rožmarin
  • Restavracija Terasa
  • Restavracija Villa Rustica
Murska Sobota - Bakovci
  • Gostilna Rajh
Ptuj
  • Ribič
Velenje
  • Vila Herberstein

Vsi meniji Tedna restavracij

Restavracija Panorama
Mesni meni:

  • Bučna kapučino juha
  • Gosje prsi, rdeče zelje, matevž, jesenska zelenjava
  • Kostanjev tiramisu

Ribji meni:

  • Dimljena postrv, hren, redkev
  • Morski sadeži , rižota z bučo in špinačo
  • Čokoladna rezina s kostanji in gozdnimi sadeži


Rožmarin

  • Juha iz muškatne buče in wasabijevi profiteroli
  • Goveji bočnik v pehtranovi omaki, korenčkovi štruklji s kvinojo
  • ali File smuča v masleni omaki, špinačni štruklji
  • ali Gobov  ragu, špinačni in korenčkovi štruklji s kvinojo
  • Kostanjeva šarlota s toplimi brusnicami


Gostilna Rajh
Meni 1

  • Endivija s toplim krompirjem in praženimi orehi
  • Hišne koline z bujto repo (prosena in ajdova klobasa ter krvavica)
  • Prekmurska gibanica

Meni 2

  • Bučna juha s kapljicami bučnega olja
  • Rezanci z makom in gobicami na špinačni kremi
  • Jabolčni zavitek z vanilijevo kremo


Restavracija Betnava

  • Pridih Štajerske
  • Goveji jezik nadevan z mladim sirom, položen na domače kislo zelje
  • ali Karpačo črne redkve z rdečim radičem in bučnim oljem
  • Kremna juha muškatne buče s sušenimi bučnimi krutoni
  • Piščančje praline v bučnih semenih in rabarbarini omaki, medaljoni bele polente
  • ali Zvit file postrvi na pireju iz zelene
  • Sodoben jabolčni štrudelj


Hotel Piramida

Meni 1:

  • Pozdrav iz kuhinje
  • Gosji pršut, grozdni chutney, zeliščna solata
  • Jesenska juha
  • Račji file na kruhovem karpaču z rdečim zeljem
  • Variacija rumene buče

Meni 2:

  • Pozdrav iz kuhinje
  • Jesenska juha
  • Domači raviol z bučo
  • Millefoglie sejtana na črni leči, pire iz rdeče pese
  • Kostanjeva tortica


Hotel Arena

  • Peteršiljeva juha
  • 
ali Motovilec z ocvrtim jajcem in prelivom

  • Svinjska ribica v zeliščni skorjici s štruklji

  • ali Goveji medaljon na žaru, dušeno rdeče zelje z jabolkom, palčke koruzne polente
  • 
ali Brancin na žaru s hrustljavo skorjico, peteršiljev pire, koromač
  • 
Karamelizirana hruška z omako božičnih začimb

  • ali Panakota s prelivom gozdnih sadežev


Restavracija Villa Rustica

  • Pozdrav iz kuhinje: jurčkov namaz
Juha iz bio hokkaido buče z bio proseno kašo
  • 
ali 
Tortelloni v omaki muškatne buče in jurčkov

  • Jelenov file v čokoladni omaki s krompirjevim cmokom presenečenja
  • 
ali 
File postrvi iz ribogojnice Trabe z garnelami in češnjevim paradižnikom na sirovi polenti
  • 
ali 
Ohrovtovi zvitki polnjeni s sejtanom in zelenjavo na pireju krompirja in buče 

  • Kostanjev tris


Pri treh ribnikih

  • Jesenski pozdrav iz kuhinje
  • Paprikina juha v paprikini skodelici
  • Svinjska ribica polnjena s kostanjevim pestom na bučnem pireju
  • Orehovi štruklji z medom


Pri Lešniku
Meni 1:

  • Štajerska bunka s hrenom
  • Domače koline
(pečenica, krvavica, pečena rebrca, ajdovi žganci, kislo zelje in zabeljen fižol)
  • Jabolčna pita z vanilijevo kremo

Meni 2:

  • Duet gobovih juh
  • Rolada iz domačega piščanca in pečen krompirček
  • Kostanjeva torta


Restavracija Terasa
Meni 1:

  • Piščančja pašteta z orehi, bučni granulat
  • Konfit teletine, figova mustarda, raviol s pikantnim sirom
  • Cimetov capuccino

Meni 2:

  • Mousse dimljene postrvi, pomarančni kreker, zeljna solata
  • File smuča, brstični ohrovt z mavrahi, pena limonine trave
  • Cimetov capuccino


Ribič
Ribji meni:

  • Ribičeva ribja juha
  • Smučev file z jesensko omako in porovim krompirjem
  • Čokoladni fondant

Mesni meni:

  • Zvitki haloške tunke z ocvirkovim namazom in okisano črno redkvico
  • Pičančje krače s panceto na lešnikovi polenti in jesensko zelenjavo
  • Čokoladni fondant


Pri Florjanu

  • Jota malo drugače ...
  • Jelenov ali smučev burger ...
  • Kostanjeva pravljica ...


Novi svet pri Stolnici
Meni 1:

  • Tagliatele z bučkino omako in jurčki
  • File kovača v tartufovi omaki s kostanjevim pirejem
  • Kostanjeva rezina v omaki iz gozdnih sadežev

Meni 2:

  • Dalmatinska ribja juha Novi svet
  • File morskega lista z zeliščnim maslom in kraškim pršutom v družbi maslene polente
  • Kostanjeva rezina v omaki iz gozdnih sadežev

Meni 3:

  • Bučkina kapučino juha
  • Medaljončki v omaki iz suhega paradižnika in jurčki z bučkinim pirejem
  • Kostanjeva rezina v omaki iz gozdnih sadežev


Vila Herberstein

  • Domača piščančja pašteta z medom
  • Svinjski medaljoni z jurčki na krompirjevo-čebulni tortici
  • Jabolčna krostata z vanilijevo kremo

MAK

  • Kaj je bilo prej, kura ali jajce?















Z jedilnega lista, ki ga (še) ni:



Preberite tudi:

Kuhamo z najboljšimi

3 chefi na pikniku

Kreativni chefi med Barcelono in Divjo obalo

Ideje in dizajn na žlici

Tomaž Kavčič v Lidlovi kuhinji

Batelina, pet let pozneje

SladoLent eBook

Peneče-divji večer v Pavusu

Večerja štirih rok v Rodiku

Ana Roš v Ikarusovi ligi prvakov

Potica, dve v eni

JB Restavracija

Maxim

Mojca Polak in študenti VSGT Maribor

Žibrat iz Habakuka v City

Zmagovalec k Ani in Kseniji

Tako je bilo - Teden restavracij 2013

Teden restavracij: kdaj spet?!

65 restavracij, 120 menijev, 13 evrov

3. SladoLent: več kot 10 tisoč dobrojedcev!

3. SladoLent: enaki jedi, različne ideje

3. SladoLent: pizza, krompir, pišče

3. SladoLent: Skaručna, Krištof, Mak

3. SladoLent: največja slovenska gostilna

Kavčič, Čarman, Tomič in 3 blejski chefi

3. SladoLent: Grega Vračko, Jure Tomič, Boštjan Rakar

3. SladoLent: Gregor Vračko, Nataša in Matej Tomažič, Borut Jovan

3. SladoLent: David Vračko, dijaki, Robi Žibrat

3. SladoLent: Kuhar, Bratovž, Žibrat

3. SladoLent: Repovž, Trapez, študenti

JB, nova kolekcija z nove njive

Trije chefi v Promenadi

Kopuni brez meja

Smučanje z okusom

Naj, naj, naj Kulinarično leto 2012

Teden restavracij: vidimo se 2013

Le še ta vikend

Množičen in uspešen start!

Oblikovalska okuševalnica gostilni Rajh

Ksenija Mahorčič, Gostilna Mahorčič

Jagodic - Štefelin - Volčič

Ernesto Iaccarino, Don Alfonso 1890

Roland Trettl, restavracija Ikarus v Hangarju-7, Salzburg, Avstrija

Damian Partido Ruiz in Samuel Cruz Arjona, Španija

Antonino Maresca, restavracija Il Mosaico, Ischia, Italija

Mehmet Gürs, restavracija Mikla, Carigrad, Turčija

Uroš Štefelin, 1906, Bled

Elena Arzak, San Sebastian, Španija

Trendovska kulinarika

Johannes King

Wolfgang Puck

Alain Ducasse

Dieter Mueller

Na gradu preprostih jedi in dovršenih okusov

Kaj pa, če bi tokrat drugače?

Novo v novi slovenski kuhinji

Massimiliano Alajmo izziva vodo

Štajerska vrhunskost sredi dunajskega Mestnega parka

Spam je odpravljen

Ukinjanje ocenjevalcev

Slabe izkušnje

Knjiga in internet

Prvič, drugič in le še tretjič

Kaj pa moka?

Ambient in hrana

Pokvarjen vtis

Korektnost

Na recept

O izboru vin

O fotografiranju

O Čubru in ocenah

Otočec, Andrejevi, Koštomaj

Debeluh, Identita Golose, Milenium

Pri Debeluhu

Brioni, Mahorčič, Scabar

Lepo prosim za pomoč!

Higiena v kuhinji

Bralec o Livadi

Halo???

Hrana in dizajn

Leto dni

Olivno ali oljčno? 2

Olivno ali oljčno?

Odmevi 2

Odmevi

Slovar tujk

Las v juhi

Kdo je mesar? 2. del

Kdo je mesar?

Stare užance, drugič

NYT se je zmotil

Najlepša in najboljša knjiga sladic

Tudi tuja vina v Kaiserju

Fazane streljajo jeseni

Sončki

Malvazija

Bio kulinarika

Smučarska

Carnaroli in Bialetti

Mrzli krožniki

Dunajc in pommes

Sončki na Krvavcu in Rogli

Razočaranje na Mokrinah

Kupovanje megle...

Dvojna ocena

Anže ocenjuje

Odslej le: oljčno olje!

Navajen na stil

Kam za Martina?

Spet na pravi - ocenjevalski in časopisni strani!

Spet na pravi strani mize

Nič več ne bo tako - konec

Kuhar kot filmska zvezda 79. del

Glasbeni svetovalec za vino 78. del

O čakanju ter hitri in počasni hrani 77. del

O prijateljih in gostih 76. del

Kako naredijo vse to? 75. del

Rdeči bik in 40 kuharjev 74. del

Nedolgočasna oranžna štajerska intuicija 73. del

Paradoksi: francoski, štajerski, istrski 72. del

Domače nekoč in danes, tu in tam 71.del

Od 1:1 do vina na kozarec 70. del

Osem jedilnih listov ene gostilne 65. del

Dim cigare v kozarcu za vlaganje 69. del

Zgodba o grahovih raviolih 68. del

Tujci prihajajo. Pogrnimo! 67. del

Joj, je bilo dobro! 66. del

Življenje obrnjeno na glavo 64. del

Je ali ni odprto? 63. del

Ona in on na oni strani 62. del

Kreativno in prazno, tradicionalno in polno 61. del

Po zajtrku se dan (in gostilna) pozna 60. del

Nismo samo mi dobrojedci! 59. del

Gostilna je tudi tržnica 58. del

Kje radi in dobro jeste? 57. del

Preprosto se daleč pride 56. del

Ko navalijo turisti 55. del

Dizajn: urbano in ubrano 54. del

Dober kuhar ali dober natakar? 53. del

Tanek jedilni in debel vinski 52. del

Kaj napolni naše gostilne? 51. del

Najmanjše porcije v mestu? 50. del

Dvajset kuharjev in tisoč gostiln 49. del

O kosmatem pujsu in umazani redkvici 48. del

Išče se hrabri kuhar 47. del

Kakšna kapa za kozarce? 46. del

Bica je kava in gostilna 45. del

Nova kuhinja iz nove kuhinje 44. del

Le še Kitajska manjka 43. del

Biti mora nekaj posebnega! 42. del

Bistro, pardon, klub, v knjigarni 41. del

Bistro ali računalniški štedilniki? 40. del

Ni redne brez posebne ponudbe 39. del

Prireditveni center in gostilna 38. del

Za ase, po okusu in denarnici 37. del

Zakaj mesarji niso za? 36. del

Kar ne veš, lahko tudi boli 35. del

Si lahko privoščimo drugačnost? 34. del

Tudi kuharji spijo, mar ne! 33. del

Tako slabo ali tako dobro? 32. del

Pri svetem Petru čez mejo 31. del

Evropa, tu in tam, je nova, 30. del

Gostilniška resolucija 2006 II., 29. del

Gostilniška resolucija 2006 I. 28 del

Kdor dobro da, dobro dobi 27. del

Eksperiment in potešitev 26. del

V šoli pri Modri goski 25 del

Dve obličji ene gostilne 24. del

Zakaj je doma vedno drugače? 23. del

Joj, kako je preprosto dobro! 22. del

Kruh, vino in mehurčki 21. del

Pire, ne pa mišelinke! 20. del

Brez zgodbe ni okusa 19. del

Gostilna ali domači štedilnik? 18. del

Lomo, chorizo in ancho 17. del

Poceni, hitro, dobro, bistro 16. del

Pet ur za čebulno juho 15. del

Kosilo za 170 evrov 14. del

A la bourguignon 13. del

Gostilničar naj bo! 12. del

Picerija ali... 11. del

150 in 10 kvadratov kuhinje 10. del

Gremo v spletno gostilno 9. del

Kuhar na posodo 8. del

Mi daš recept? 7. del

Novi kuharji, nova agregatna stanja 6. del

Marketing na krožniku 5. del

Od rosemary do Ikleel-al-Jabal 4. del

Zakaj ni več mlečnih restavracij? 3. del

Sredozemlje na celini 2. del

Gostilna zaradi članka 1. del

   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND