Pismo bralca: V zadnjem času ugotavljam, da so časi za ocenjevalce restavracij težki. Kolikor sem opazil, je v Mladini ukinjena rubrika Konzum, pa tudi v Financah so ukinili petkovo Sršenovo oceno. Kam po Vašem mnenju gremo? Kdo bo nadziral naše restaurateurje? Spoštovani, NeDELO in Rad Dobrojem vsekakor ostajata! Toda, ali smo Slovenci lahko nekaj posebnega? Po celem svetu so restavracijske kritike sestavni del vsakega dobrega časopisa, saj so med najbolj branimi, gastro kritiki pa med najbolj znanimi novinarskimi imeni. Zato sem prepričan, da tudi Mladina in Finance ne bosta dolgo brez. Ne nazadnje je Sršen za jesen že napovedal nadaljevanje. Tabor, Podbrezje: Zdravo, Vaš portal se mi zdi kar zanimiv in tukaj pogosto dobim idejo za kakšno posebno priložnost (izbor gostilne). Mogoče ugotavljam, da inf. niso povsem up-to date, tudi komentarji uporabnikov so večinoma iz let 2006 -2007, torej nekako ni zanimanja za objavljanje gastronomskih vtisov... Ampak kljub temu gre za uporabno stran. Pred časom sem bil v gostilni (restavraciji) Tabor v Podbrezjah na Gorenjskem. Meni se je dopadlo (pristni okusi, dobra hrana, sveže morske zadevščine...). Restavracija je kar nekam sramežljivo skrita v hiši, toda nad vsem ostalim sem bil navdušen. Kar se kvalitete tiče je malo pod Frankom in Zamonom, ki sta res vrhunska in po mojem mnenju boljši od npr. Kotlarja (Posočje) in boljše od vseh ribjih restavracij v Lj.... Zanima me tudi vaše, verjamem pa precej bolj strokovno mnenje ... Ste jih že obiskali? Kmalu... Maxim, Ljubljana: Spoštovani, z zanimanjem prebiram vaše ocene gostiln oz. restavracij in všeč mi je način podaje vaše kritike. Zanimiva in vabljiva mi je bila vest, da je cena menija v hotelu LEV 30 evrov; pozanimal sem se za njegovo vsebino in ugotovil, da je v tej ponudbi zajeto pravzaprav vse, kar si pod menijem predstavljamo. Razlog za to pismo pa je moj obisk restavracije MAXIM pretekli petek, ko sem za nepopoln meni moral odšteti kar 40 evrov, pri čemer sta v tem meniju manjkali tako solata, kot sladica. Sestavljali so ga le predjed (stepeno jajce z lisičkami), špargljeva juha in kot glavna jed ribji zrezek (riba neznana), en špargelj, nekaj popečenih kolesc krompirja in še malo zelenjave in to je bilo vse. No, za pogrinjek je bil dan kos kruha in maslo. Mogoče boste kdaj testirali tudi to restavracijo, prav rad bi dočakal rezultat. Veliko uspehov vam želim in vas pozdravljam. P.S.: Mogoče vam je zanimivo še to, da v tej restavraciji ne morete dobiti brezalkoholnega piva! Shambala, Ljubljana: Veseli nas, da vam je Shambala teknila! Vedno znova je lepo slišati/prebrati, da je gost užival od trenutka, ko je prestopil shambalski prag. Seveda na lovorikah ni spati in je potrebno dobro delati tudi v prihodnje. Lep pozdrav in obilo kulinaričnih užitkov! Ekipa Shambale. |