Plavi podrum, Volosko, Hrvaška Skoraj redno prebiram vaše članke v časopisu Ne-Delo. V zadnji številki tega časopisa ste obiskali gostilno Plavi podrum. Naključje je naneslo, da sem jo obiskal tudi jaz, in sicer zadnji dan v aprilu, torej tik pred 1. majem. V tej gostilni sem bil prvič, drugače pa velikokrat obiščem isto gostilno kot ste jo vi izbrali in tudi jem podobne stvari kot ste jih tudi vi. S tem ne preverjam vas, ampak primerjam svoj okus z vašim. Sem gurman, rad dobro kuham zase in tudi za mojo družbo. Zdaj pa k stvari. S soprogo sva jo obiskala, seveda zaradi tega, ker bi rada dobro jedla. Ura je bila 6 popoldan, torej prava ura za dobro večerjo. V gostilni midva in še en par - žalost. Zdaj pa, kaj sva jedla. Za prvo predjed, ki jo časti gostilna, enako kot vi. Potem, žena hobotnico v solati jaz pa ribjo juho. Hobotnica je bila trda, ampak še kar okusna. Ribja juha korektna, polna, dobra. Ker sva hotela jesti ribo, nama je natakar prinesel pokazat, kaj imajo. Žalost. Imeli so polkilsko škarpeno, lastovico, orado in potem se je že končalo. Nobena riba ni bila za dve osebi . Ribo lahko spečejo samo v pečici, druga žalost. Ker ribe nisva mogla jest, nama je natakar svetoval šparglje s škampi. Na žalost sva morala reklamirat. Slano je bilo tako močno, da nisva mogla jesti, riž pa ni bil kuhan na zob ampak "na dva zoba", torej skoraj surov. Druga porcija je bila boljša in sva jo pojedla do tri četrt. S tem sva tudi končala, razočarana. Kar se pa tiče svežih rib nama je natakar povedal, da tam rib ni in da tiste ribiške mreže, ki tam visijo so samo za dekoracijo. Za tisto, kar sva jedla, jim ne bi dal niti tri sončke , iz preprostega razloga, ker bi jaz skuhal te stvari stokrat boljše. Pa brez zamere, mogoče je imela gostilna slab dan, ki ga pač po mojem ne bi smela imeti. Maxim, Ljubljana Spoštovani gospod Mencinger, z zanimanjem prebiram vaše ocene gostiln oz. restavracij in všeč mi je način podaje vaše kritike. Zanimiva in vabljiva mi je bila vest, da je cena menija v hotelu LEV 30 evrov; pozanimal sem se za njegovo vsebino in ugotovil, da je v tej ponudbi zajeto pravzaprav vse, kar si pod menijem predstavljamo. Razlog za to pismo pa je moj obisk restavracije MAXIM pretekli petek, ko sem za nepopoln meni moral odšteti kar 40 evrov, pri čemer sta v tem meniju manjkali tako solata, kot sladica. Sestavljali so ga le predjed (stepeno jajce z lisičkami), špargljeva juha in kot glavna jed ribji zrezek (riba neznana), en špargelj, nekaj popečenih kolesc krompirja in še malo zelenjave in to je bilo vse. No, za pogrinjek je bil dan kos kruha in maslo. Mogoče boste kdaj testirali tudi to restavracijo, prav rad bi dočakal rezultat. Veliko uspehov vam želim in vas pozdravljam P.S.: Mogoče vam je zanimivo še to, da v tej restavraciji ne morete dobiti brezalkoholnega piva! Pri Markotu, Kranj Tokrat lahko rečem, da smo bili razočarani ... Kakovost je bila na nivoji cenenih gostiln - predjed smo, ker je bila žarka tudi zavrnili, gostoljubnost (kaj je že to??) ... Tisti večer smo bili edini gostje, kar kaže, da je gostilna že izpeta ... Škoda, sem več ne pridemo! |