Šiker, Močna Ena izmed redkih gostiln,ki ji uspe držati kvaliteto in tradicijo iz roda v rod. To je gostilna, v katero vstopiš z veseljem, veš, da boš jedel dobro, včasih preproste jedi, vendar okusne in pripravljene z ljubeznijo. Kakor koli je strokovno ocenjena, je to zame gostilna z veliko začetnico, kjer je opazen trud vseh v hiši in posameznikov. Čubr, Križ Pozdravljen Uroš, danes ti bom ponovno zastavila vprašanje in sicer kako je možno, da dva ocenjevalca podelita tako različni oceni, kot se je zgodilo pri Čubru? V kratkem se odpravljam sama do njih, pa bom verjetno dobila tisto "ta pravo" sliko. Spoštovani! Dobro vprašanje glede Čubra. Tudi sam sem se začudil razliki v ocenah. V kratkem času so se morali zelo popraviti. Lahko komentiram le najin obisk in najino oceno. Prišla sva, seveda, nenajavljena (vedno rezervirava, toda pod drugim imenom) in nisem imel občutka, da bi naju prepoznali. Torej sva doživela tisto, kar doživijo običajni gostje. In to je tudi namen najinega ocenjevanja. Hongkong, Kamnik Zanima me naslov kitajske restavracije v Kamniku, ki ste jo ocenili kot najboljšo. Zdaj sem namreč ugotovila, da sta tam dve! Hvala za informacijo in lep pozdrav ter še naprej dobro delo v Nedelu. Spoštovani! Prejšnji Nedelov ocenjevalec je kitajsko restavracijo Hongkong v Kamniku ocenil kot "verjetno najboljšo kitajsko restavracijo" v Sloveniji. Midva je še nisva ocenjevala. Naslov Groharjeva 1, Kamnik, telefon 01/831 46 98. Fotografije Pozdravljeni, spremljam vas že od postavitve tega portala in vas lahko pohvalim. Sicer vas večkrat v opisovanju jedi prav poetično zapelje in se zaradi tega ponavljate od enega opisa restavracije do drugega. Tako da dostikrat, ko berem novo oceno, doživim "deja-vu", no ampak to je moja subjektivna ocena. Kar me pa res moti je naslednje - odkar pišete za Nedelo, seveda ovekovečite jedi tudi slikovno. Tukaj se zatakne, če se z opisom tako trudite, potem s slikami vse pokvarite. Malo več umetniškega pristopa k slikanju ne bi škodilo, saj bralec šele tako dobi "pravo sliko o jedi", poleg tega so nekatere slike očitno posnete kar s kamero vgrajeno v prenosni telefon, kar tudi ne pritiče takemu portalu. No koncu naj še pripomnim, da bi bilo zelo dobrodošlo, da bi na portalu pod slikami napisali katera je na sliki, ker predvsem v teh časih, ko je vedno bolj popularna "nouvelle cuisine" bralec res ne more vedno s slike razbrati kaj za ena jed je na krožniku, če ni opisa. Torej, zaključek - malce več pozornosti za detajle pri fotografiranju krožnikov in boljši fotoaparat. Pa vzemite kritiko konstruktivno! Lep pozdrav. Spoštovani! Hvala za dobronamerno in konstruktivno kritiko. Se bom (bolj) potrudil. Vseeno pa nekaj pojasnil. Ocenjevanje gostiln poteka inkognito, torej skušava ocenjevati tako, da ne vedo, da sva kritika. Zaradi tega je pač slikanje omejeno oziroma ga opraviva čim bolj na skrivaj. Največji problem je svetloba, saj je ponekod zelo temno, polno senc od luči, pa še hitro je potrebno opraviti… Ne uporabljam pa telefona, temveč canon ixus 850 is. Fotografije hrane iz gostiln so s podpisi. Na portalu se podpis k sliki pokaže, ko greste z miško preko slike. Na portalu so tudi recepti jedi, ki jih skuhava doma. Fotografije k tem jedem naredim s canon powershot s2 is. Zaradi optičnega zooma (8 x) omogoča predvsem večjo globino, hkrati pa je tudi svetloba v glavnem boljša. Seveda pa so tudi te fotografije narejene na hitro, kajti vse jedi tudi pojeva! Tudi v tem je portal posebnost, saj so zaradi takšnih fotografij jedi res avtentične. Brez retuširanja in olepševanja. Boljši fotoaparat pa si res že želim… |