Grad Otočec, Otočec: Rad spremljam vašo rubriko v Nedelu in tudi v bodoče jo bom. Marsikdaj mi je tudi v poduk. Sedaj pa bi si drznil pokomentirati iz zadnje št. Nedela vaš članek in sicer spodaj levo z manjšim naslovom VINA. Ko sem prebral prve tri vrstice, me je dobesedno spreletev srh.Saj kaj takega ne bi pričakoval, da se spoh lahko dogodi. To je groza! Tukaj bi jaz vzel celi sonček, ampak v redu, to ni moja pristojnost. Imam pa pripombo, ko pišete (pa kdo uči te vrhunske slovenske natakarje.....). Teh in takšnjih natakarjev pa res nobeden ne uči in to NISO vrhunski natakarji. Saj natakar, ki tako dela, ne more biti sploh natakar in sommeljerja,da sploh niste videli v tako vrhunski restavraciji! V takšnji restavraciji vendar priporoča vino vinski svetovalec, če pa že streže (študent ob delu?) mora biti pot budnim očesom sommeljerja. Pa bodi dovolj. Ker se čutim prizadetega, sem se Vam moral potožit. Brez zamere prosim in lep dan še naprej. naj nas Vino druži Franci PAVLI Spoštovani! Saj sem tudi jaz to napisal zato, da sem se potožil... Ker se žal ni zgodilo prvič. Ker, žal, ni bil študent ob delu. Ker je to, žal, praksa, ne slučaj. Ker imamo v Sloveniji veliko someljejev prve in druge stopnje, toda le redki med njimi delajo med gosti, pri mizah. Grad Otočec, Otočec: "Dobra hrana in vse ostalo." Pri Andrejevih, Narin pri Pivki: "Prazno, pusto, neokusen ambient. Prideš od daleč,pričakuješ vse to "lepo" in "dobro" in na čim bolj hitro neki popiješ in GREŠ in se nikoli ne vrneš." Belaj - Koštomaj, Celje: "Na najino željo natakar ni prinesel jedilnih listov, ampak ponudil le pečenko ali puranji zrezek. Ker ne marava svinjine, sva se odločila za purana. s prilogo in solato. Gospodarica je prinesla kruh in trdila, da je domač, a mene pač ne moreš potegniti za nos glede tega. Kruh je bil kupljen! Že dejstvo, da sva bila sama v gostilni, ni vlivalo dobrega občutka. Ponavadi je vsaj za šankom kdo. Potem postrežba - staro olje sva takoj zavohala, da o prilogah ne izgubljam besed. Partner je, ob tem ko sva čakala na hrano, imel primpombo, da bo od vsega najboljše pivo in ni se zmotil. Pričakovala sva vsaj neko zmerno ceno, a glej ga zlomka za dva zrezrka, dve prilogi, dve solati, čaj in pivo sva odštela debelih 33 EUR. Puranji zrezek je stal 9, vsaka priloga pa po 3 evre. V tej gostilni me vsekakor nikoli več ne vidijo! Nataša" |