Spoštovani, Pošiljam dobre novice še s strani štirih dobrojedcev iz Gorenjske, ki smo prejšnjo soboto obiskali Debeluha v Brežicah. Dva sva jih obiskala že lani in na osnovi dobrih izkušenj, o katerih sem poročala, sva povabila še dva prijatelja, da skupaj preverimo, ali je bilo prejšnjič dobro le po naključju... Sprehod skozi njihove dobrote: - pozdrav iz kuhinje s prekajeno postrvijo, pokrito s sezamom na super omakci s hrenom in še kaj
- zavitki iz rožnato pečene pljučne, polnjene s črno redkvijo na posteljici
- nepozabna žrebičkova pašteta pokrita z govejim karpačom
- pirini špageti z muškatno bučo in popečeno panceto
- domači ravijol s črnimi tartufi
- žrebičkova lička, pečena v lastnem soku in pečen krompirček s kozjim sirom
- tris sladic (tiramisu, čokoladna pena s kandiranimi pomarančnimi lupinicami, borovničev zavitek)
Bilo je res odlično. Vse - od prve do zadnje jedi. Pa še prijetni sogovorniki so. Škoda, da so malo daleč od Gorenjske, če ne bi prišli na obisk večkrat. V pričakovanju novih dobrih novic vas lepo pozdravljam. Breda Jerala |