Brioni, Kranj Rada se vračam na Brione, res vrhunsko razvajanje za brbončice, mmmm... Toplo priporočam! Mahorčič, Rodik Najboljši njoki v Sloveniji, prva jed odlična, vse kasnejše boljše od prve, kraljevsko pripravijo jedi s tartufi. Blažičeva vina iz Goriških brd dobilo tu novo dimenzijo. Scabar, Trst Končno sva v letošnjem letu spoznala tudi nekaj zamejskih gostincev in zaenkrat lahko rečem, da je Scabar na vrhu. Dobri dve leti po oceni na vaši strani sicer večina stvari na meniju ostaja enaka, ampak enake ostajajo tudi cene! Žalostne izkušnje z morsko hrano v Sloveniji so naju pripeljale do tega, da se je (z redkimi izjemami) v restavracijah izogibava, zato je bil degustacijski sprehod pri Scabarju resnično dobrodošla in navdušujoča izkušnja. Le dve možnosti za izboljšavo vidiva: Počasnejše prihajanje krožnikov na mizo, pogrešala pa sva tudi več poudarka in predstavitve spremljajočih vin, saj zamejskih vinarjev ne poznava niti slučajno tako dobro kot na tej strani meje. Še prideva! |