"Pozdravljeni! Najprej bi pohvalil vašo spletno stran in rubriko v Nedelu, katero vedno preberem. Tudi sam sem dobrojedec in veliko gostiln iz vašega spiska mi je že uspelo obiskati. V mojem podjetju se ukvarjamo s čiščenjem in dezinfekcijo kuhinj, kuhinjskih nap, odvodov in seveda tudi celotnih ventilacijskih kanalov in klimatov in zato bi vas opozoril, da se na žalost v Sloveniji še vedno hrana pripravlja v večinomo umazanih kuhinjah, z obloženimi napami in kanali, kar zagotavlja perfektno okolje za razvoj bakterij in mikroorganizmov. Nekatere izmed navedenih restavracij seveda čistimo, večina od njih je pa kljub ugledu, ki ga uživajo v regiji in kljub veljavni zakonodaji, prepuščenih sama sebi. Stanje je katastrofalno. Zato predlagam, da pri svojih ocenah podate tudi oceno o ustreznosti prostora, kjer se hrana pripravlja in preverite, če so izpolnjene vse zakonske regulative." Spoštovani, vaš predlog je vsekakor zelo zanimiv, problematika pa, verjamem, aktualna in pereča. Bojim pa se, da kot gastro kritik, ki gostilne ocenjuje nenapovedano in inkognito, v svojo oceno ne morem vključiti še tega. Vsekakor je to delo sanitarnih in najbrž še kakšnih inšpektorjev. Bom pa zelo vesel konkretnejših podatkov o konkretnejših gostilnah. Ne nazadnje, gastro kritik je predvsem - novinar. |