Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Majska večerja
[ -on zanjo- ]
Avokado v solati z garnelami in prepeličjimi jajci
10.05.2013
Avokado v solati z garnelami in prepeličjimi jajci
Kategorija hrane:  solate
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  25 minut


Sestavine

1 zreli avokado, 12 večjih kozic, 1 žlica limonovega soka, 2 mladi čebuli, ½ žličke medu, 3 žlice svetlega balzamičnega kisa, 4 žlice oljčnega olja, 2 stebla mladega česna ali 1 večji strok, 6 prepeličjih jajc, sol, sveže mleti poper

Priprava

1. Kozice je olupil, jim odstranil temno črevo in jih dobro osušil. Mlado čebulo je narezal na kolobarje. Česen je tanko narezal.Kis, med, 3 žlic olja, sol in poper je razmešal v marinado. Avokado je razpolovil, ga olupil in narezal na manjše kose ter ga takoj premešal z limonovim sokom.

2. V kozici je zavrel vodo, vanjo previdno položil prepeličja jajca in jih kuhal 2 minuti. Kuhane je prelil z mrzlo vodo in jih previdno olupil. V ponvi je segrel preostalo olje in na močnejšem ognju opekel kozice in narezani česen ter vse rahlo solil in popral.

3. Avokado, narezano čebulo in marinado je zmešal in naložil v globoka krožnika. Po vrhu je porazdelil kozice s česnom vred in na polovico narezana prepeličja jajca.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND