Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Topla solata
[ -on zanjo- ]
Dušeni solatni srčki z mocarelo in paradižnikovim prelivom
24.04.2013
Dušeni solatni srčki z mocarelo in paradižnikovim prelivom
Kategorija hrane:  solate
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

3 solatni srčki, 2 žlici masla, 6 rezin pršuta, 2 šalotki, 100 g češnjevih paradižnikov, 3 žlice oljčnega olja, 3 žlice belega vinskega kisa, 75 ml zelenjavne juhe, 1 žlička gorčice, sol, sveže mleti poper, 2 žlici narezanega drobnjaka, 125 g bivolje mocarele, 1 žlica pinjol

Priprava

1. Pršut je prečno narezal na tanke trakove. Šalotki je olupil in narezal na tanke rezine. Paradižničke je razpolovil. V ponvi je v žlici vročega olja hrustljavo opražil narezani pršut in ga stresel na kuhinjski papir, da se je osušil. Mocarelo je narezal na manjše kose.

2. V ponev je segrel 1 žlico olja in šalotko stekleno opražil, zalil s kisom in juho, malce povrel, vmešal gorčico in 1 žlico olja ter začinil s soljo in poprom. Dodal je narezan paradižnike, jih dušil 2 minuti in na koncu vmešal še drobnjak.

3. Solatne srčke je razrezal po dolgem na četrtine in jih opekel na maslu v veliki ponvi. Rahlo jih je posolil in popral ter pokrite dušil na majhni vročini 3 minute. Na ogreta krožnika je naložil dušeno solato, jih pokapljal s paradižnikovim prelivom, potresel z mocarelo in drobnjakom ter ponudil s hrustljavo bageto.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND