Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Lososova postrv in pastinak
[ -za goste- ]
Lososova postrv, pastinakov pire in radič
20.03.2013
Lososova postrv, pastinakov pire in radič
Kategorija hrane:  sladkovodne ribe
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  545 kcal/osebo
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

70 dag fileja lososove postrvi, 2 žlici olja in 2 žlici masla, 500 g pastinaka, sol, limonov sok, 100 do 120 ml sladke smetane, 150 g creme fraiche (ali kisle smetane), 2 glavi belgijskega radiča, 3 žlice masla, 6 glav siljenega ali treviškega radiča, 2 žlici oljčnega olja, sveže mleti poper, 1 žlica balzamičnega kisa, sveža krebuljica (ali peteršilj)

Priprava

1. Pastinak olupimo, narežemo na kocke, stresemo v lonec, ga prelijemo z vodo, solimo in dodamo brizg limonovega soka. Kuhamo ga pokritega do mehkega približno 20 minut. Nato ga stresemo v cedilo in pustimo malce ohladiti. Zavremo sladko in kislo smetano in jo skupaj s kuhanim pastinakom zmiksamo v blenderju ter pire po potrebi solimo.

2. Belgijski radič po dolgem prerežemo na polovico in izrežemo trdi kocen. V ponvi raztopimo maslo, vanj položimo polovice in jih dušimo na majhni vročini na vsaki strani 5 minut. Solimo in popramo. Radič razdelimo na lističe in jih stresemo v ponev na ogreto oljčno olje. Med mešanjem ga pražimo 2 do 3 minute. Dolijemo balzamični kis in začinimo s soljo in poprom.

3. Ribje fileje solimo. V ponvi segrejemo olje in maslo, vanjo položimo rifje fileje in jih spečemo na močnem ognju. Na ogrete krožnike naložimo pastinakov pire in pečeni lososov file ter dušeni belgijski in rdeči radič. Po vrhu potresemo s krebuljico.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND