Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Zlatovščica in topinambur
[ -nova štajerska kuhinja- ]
Zlatovščica na topinamburjevem pireju s šalotko
16.02.2013
Kategorija hrane:  sladkovodne ribe
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

4 fileji zlatovščice ali potočne postrvi, olje za pečenje, 500 g topinamburja, 100 g šalotke, 170-210 m zelenjavne juhe, 2 žlici oljčnega olja, 2 žlici masla, 60 ml suhega šerija, 2 žlici kisle smetane, sol, kajenski poper, 80 g rukole, 200 ml zelenjavne juhe, poper

Priprava

1. Topinambur olupimo in narežemo na kocke. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. V loncu segrejemo oljčno olje in maslo ter stekleno opražimo šalotko, dodamo topinambur, pražimo nekaj minut in zalijemo s šerijem. Dolijemo še juho in kuhamo do mehkega. Dodamo kislo smetano in vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom. Začinimo s soljo in poprom.

2. Za rukola omako zavremo juho, vanjo stresemo sesekljano rukolo, zavremo in posodo nato odstavimo z ognja. Malce ohladimo in nato vse skupaj zmiksamo v blenderju. Omako po potrebi zgostimo z malce jedilnega škroba in jo začinimo s soljo in poprom .

3. Ribje fileje solimo in jih spečemo v vročem olju (v ponev jih položimo najprej s kožo navzdol, pečemo na močnem ognju, jih nato obrnemo in pečemo samo še 1 minuto). Kot prilogo lahko ponudimo še pečene jurčke.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND