Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Zlatovčica na jesenski zelenjavi
[ -mediteransko- ]
Zlatovčica na krompirju s koromačem
28.11.2012
Zlatovčica na krompirju s koromačem
Kategorija hrane:  sladkovodne ribe
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  45 minut


Sestavine

6 filejev zlatovčice (ali postrvi), 2 žlici olja za pečenje, 6 srednje velikih krompirjev, 2 koromača, 2 stroka česna, 2 lovorjeva lista, 1 žlica timijana, 3 žlice oljčnega olja, 12 češnjevih paradižnikov, 2 žlici masla, 200 ml zelenjavne juhe, 2 žlici sesekljanega peteršilja, sol, sveže mleti poper

Priprava

1. Krompir olupimo in narežemo na zelo tanke rezine. Koromač prerežemo na polovico, izrežemo trdi kocen in polovici narežemo na tanke rezine. Olupljeni česen narežemo na tanke rezine.

2. V globoki ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo česen in koromač, pražimo 1 minuto in dodamo še krompir, timijan in lovor. Solimo in pražimo 5 minut. Dolijemo juho, pokrijemo in dušimo do mehkega. Paradižnike narežemo na četrtine in jih na hitro opražimo v majhni ponvi na maslu. Solimo in popramo ter jih previdno skupaj s peteršiljem vmešamo v zelenjavo.

3. Ribje fileje povprek prerežemo na polovico, osušimo ter solimo. V ponvi segrejemo olje za pečenje, vanj položimo fileje s kožo navzdol in pečemo na močnem ognju 2 minuti. Nato jih obrnemo, pečemo še minuto in poberemo iz ponve. Na vroče krožnike naložimo dušeno zelenjavo in nanjo pečene ribje fileje.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND