Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Riba in rdeča pesa
[ -kreativno- ]
Ribji file na rdeči pesi s koromačem
14.11.2012
Ribji file na rdeči pesi s koromačem
Kategorija hrane:  sladkovodne ribe
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  40 minut


Sestavine

500 g mokastega krompirja, sol, 100 ml mleka, 3 žlice masla, 3 žlice narezanega drobnjaka, 2 velika ribja fileja (zlatovčica, postrv ali morska riba), 3 žlice oljčnega olja, ½ žličke koriandra v zrnu, mleta kumina, 250 g rdeče pese, 400 g koromača, 2 žlici masla, sol, sveže mleti poper, 100 ml belega vina, 200 ml ribjega fonda (ali zelenjavnega), solni cvet

Priprava

1. Krompir olupimo, narežemo na kocke in ga kuhamo v slani vodi do mehkega.

2. Koromač narežemo na štiri kose, izrežemo trdi kocen in koromač narežemo na tanke rezine. Rdečo peso olupimo in narežemo na 1 cm velike kocke. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Ribje fileje rahlo solimo.

3. V širokem loncu segrejemo 2 žlici masla, vanj položimo narezani koromač, potresemo s koriandrom , solimo in popramo ter pražimo na srednji vročini 5 minut, vmes koromač obrnemo. Zalijemo z vinom, ga pokuhamo, dodamo rdečo peso, dolijemo fond in pokrito kuhamo na majhni vročini 10 do 12 minut. Na koncu začinimo s soljo, poprom in kumino.

4. Pekač prekrijemo s peki papirjem, nanj naložimo ribje fileje, jih pokapljamo z oljčnim oljem in postavimo v pečico za 10 minut. Mleko in 3 žlice masla segrejemo. Kuhani krompir odlijemo in ga pretlačimo z vročim maslenim mlekom. Začinimo s soljo in vmešamo drobnjak. Na ogrete krožnike naložimo zelenjavo, nanjo krompirjev pire in na vrh položimo pečeno ribo.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND