Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Morska enolončnica
[ -mediteransko- ]
Losos, kozice, paprika in krompir
17.10.2012
Losos, kozice, paprika in krompir
Kategorija hrane:  morske ribe in sadeži
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  631 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  50 minut


Sestavine

1 rdeča in 1 oranžna paprika, 600 g majhnega čvrstega krompirja, 300 g češnjevih paradižnikov, 50 g šalotke, 2 stroka česna, 12 večjih kozic, 500 g lososovega fileja (brez kože in kosti), 6 žlic oljčnega olja, 150 ml suhega vermuta (npr. Noilly Prat), 1 žlička žafranike, 3 žlice limonovega soka, poper, sol, sveže naribani hren

Priprava

1. Pečico vklopimo na gril. Papriko razrežemo na štiri kose, odstranimo pečke in jo položimo s kožo navzgor na pekač, ki smo ga prekrili z alu folijo. Pekač postavimo pod gril v pečici in papriko pečemo toliko časa, da koža počrni. Pečeno papriko stresemo v vrečko za zamrzovanje, zapremo, pustimo počivati 10 minut in nato papriko olupimo. Narežemo jo na manjše kose.

2. Krompir olupimo in skuhamo v slani vodi. Paradižnike prerežemo na polovico. Česen drobno sesekljamo, šalotko narežemo na tanke kolobarje. Kozice olupimo in jim odstranimo temno črevo.

3. V globoki ponvi segrejemo 3 žlice olja in stekleno opražimo šalotko in česen, dodamo paradižnike in žafraniko ter dušimo 5 minut. Dolijemo vermut in ga pokuhamo na polovico. Na koncu dodamo še papriko.

4. Lososov file narežemo na večje kocke. Kozice in lososa pokapljamo z limonovim sokom in solimo. Lososove kocke položimo na zelenjavo v ponvi in pokrito dušimo na srednji vročini 7 do 10 minut. Vmes lososa enkrat obrnemo. Na preostalem olju opečemo kozice ter jih solimo in popramo. Kuhani krompir odcedimo in ga skupaj z zelenjavo, lososom in kozicami naložimo v ogrete globoke krožnike. Potresemo z naribanim hrenom.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND