Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Polpeti s čilijem
[ -malo drugače- ]
Goveji polpeti s čilijem in pikantna solata
10.10.2012
Goveji polpeti s čilijem
Kategorija hrane:  meso in divjačina
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  825 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura 15 minuit
Priporočeno vino:  Sivi pinot suho 2009, Keltis


Sestavine

1 večji strok čilija, 80 g čebule, 3 stroki česna, 2 žlici oljčnega olja, 600 g mlete govedine (beli krajec), 150 g pasirane skute, 2 jajci, 3 žlice drobtin, sol, kajenski poper, olje za pečenje; 50 dag kuhanega fižola, 50 g pinjol, 50 dag paradižnika, 1 manjša rdeča čebula, 3 stroki česna, šopek sveže bazilike, 4 žlice vinskega kisa, 6 žlic oljčnega olja, sol, poper.

Priprava

1. Čili drobno sesekljamo. Čebulo in česen olupimo, drobno sesekljamo in stekleno opražimo na 2 žlicah oljčnega olja. Meso, skuto, jajci, drobtine, dušeno čebulo in česen in sesekljani čili dobro pregnetemo in maso začinimo s soljo in kajenskim poprom. Oblikujemo majhne polpete (16 kom) in jih do pečenja postavimo v hladilnik.

2. Pinjole zlato rjavo opražimo v ponvi brez maščobe. Paradižnik narežemo na tanjše krhlje. Čebulo narežemo na tanke kolobarje, česen pa na tanke rezine. Oboje stekleno popražimo v 2 žlicah oljčnega olja. Iz kisa, preostalega oljčnega olja, soli in popra zmešamo marinado. V skledo stresemo paradižnik, fižol, praženo čebulo in česen ter pinjole. Prelijemo z marinado, premešamo in pred serviranjem dodamo še liste bazilike.

3. V veliki ponvi segrejemo olje za pečenje in polpete pečemo na srednji vročini na obeh straneh 8 do 10 minut. Do serviranja jih hranimo na toplem v pečici, ki smo jo ogreli na 100 stopinj. Na krožnike naložimo solato in polpete ter postrežemo s hrustljavo bageto.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND