Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Krompir iz pečice
[ -malo drugače- ]
Pečen krompir, kari maslo in rdeča pesa
26.09.2012
Pečen krompir, kari maslo in rdeča pesa
Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura 30 minut
Priporočeno vino:  Jebačin 2009, Pasji rep


Sestavine

4 veliki krompirji, 100 g mehkega masla, 2 vejici luštreka, 1 majhen strok čilija, 1 žlička karija, sol, poper, 2 stroka česna, 10 večjih kozic, 3 žlice oljčnega olja, 1 večji gomolj rdeče pese, 3 žlice kisa, 4 žlice oljčnega olja, ½ žličke karija

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Štiri kose folije rahlo namastimo, potresemo s soljo in v vsaki kos zavijemo en krompir. Pečemo ga v sredini pečice 1 uro 20 minut oz. toliko časa, da se zmehča. Pred serviranjem pečene krompirje po vrhu križasto zarežemo

2. Čili očistimo in drobno sesekljamo. Luštrek drobno narežemo. Zmešamo maslo, luštrek, čili, kari, sol in poper. Maslo zavijemo v prozorno folijo kot bonbon in shranimo v hladilniku.

3. Rdečo peso skuhamo v slani vodi do mehkega, jo olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo solatni preliv iz kisa, 4 žlic olja olja, soli in karija ter z njim prelijemo še vročo peso.

4. Pred serviranjem v ponvi segrejemo 3 žlice olja, vanj položimo očiščene, osušene in malo soljene kozice ter olupljena strok česna, ki smo ju rahlo sploščili z ročajem noža. Pečene kozice položimo na peki papir , da se odcedijo. Na krožnika naložimo po dva krompirja, v zarezo damo dva tanka kolobarja masla in pečene kozice ter ob strani naložimo še marinirano rdečo peso.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND