Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Orientalski jajčevci
[ -malo drugače- ]
Polnjeni jajčevci z bulgurjem in feta sirom
19.09.2012
Orientalski jajčevci
Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  540 kcal/osebo
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura 30 minut


Sestavine

4 jajčevci (a ca. 250 g), 8 žlic oljčnega olja, 4 paradižniki pelati, 1 velika bela čebula, 2 stroka česna, 1 rdeča paprika, 16 orehovih jedrc, 120 g feta sira, 2 žlici paradižnikove mezge, 200 g bulgurja (ali kuskusa), mleta kumina, čili v prahu, cimet, 2 žlici sesekljane mete

Priprava

1. Jajčevce umijemo in po dolgem prerežemo. V veliki ponvi segrejemo 2 žlici olja in v njem pečemo polovico jajčevcev na vsaki strani 3 minute. Poberemo jih iz ponve in ohladimo. Postopek ponovimo s preostalimi jajčevci. Paradižnik narežemo na 5 mm debele rezine.

2. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Papriko očistimo in narežemo na majhne kocke. Orehe grobo ssekljamo, feta sir narežemo na majhne kocke. Pčeico segrejemo na 180 stopinj. V ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo, česen in papriko ter na hitro podušimo. Vmešamo paradižnikovo mezgo in bulgur, popražimo, zalijemo s 400 ml vode, začinimo s soljo, poprom, kumino, čilijem in cimetom ter pokrito kuhamo na majhni vročini 8 minut.

3. Pečene jajčevce izdolbemo (pri tem pustimo 1 cm rob) in jih naložimo v namaščeni model za pečenje. Meso jajčevcev drobno sesekljamo in skupaj z orehi, meto in feta sirom vmešamo v kuhani bulgur. Z maso napolnimo polovice jajčevcev, nanjo naložimo paradižnikove rezine, pokapljamo s preostalim oljem, solimo in popramo ter pečemo v sredini pečice 30 do 35 minut.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND