Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Nedeljska sladica
[ -za goste- ]
Limetin tarte
05.06.2013
Limetin tarte
Kategorija hrane:  peciva in torte
Za (št. ljudi, kosov):  12 kosov
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  2 uri


Sestavine

250 g moke, 90 g sladkorja v prahu, 125 g mrzlega masla, 1 jajce, ščepec soli, maslo in moka za model, 200 g suhega graha ali leče za slepo pečenje; 4 jajca, 150 g sladkorja, 200 ml limetinega soka, 50 ml oranžnega soka, 125 ml sladke smetane, sveže maline, 2 vejici sveže melise, 1 limeta

Priprava

1. Moko, sladkor v prahu, na kocke narezano maslo, 1 jajce in sol hitro zgnetemo v gladko testo, ga med dvema listoma prozorne folije razvaljamo na velikost krožnika, zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za 30 minut.

2. Pečico segrejemo na 170 stopinj. Model za tarte namastimo in potresemo z moko. Testo tanko razvaljamo (3 mm) v krog s premerom 30 cm, položimo v model in z rokami potlačimo rob. Z nožem odrežemo odvečno testo na robu. Testo prekrijemo s peki papirjem, nanj stresemo suhi grah in ga pečemo v sredini pečice 12 minut. Nato odstranimo grah in peki papir in pečemo še 7 minut. Pečeno testo pustimo ohladiti.

3. Medtem v skledi z metlico razmešamo jajca in sladkor ter dodamo limetin in oranžni sok. V lončku zavremo smetano in jo vmešamo v jajčno kremo. Skledo s kremo postavimo nad soparo in z metlico stepamo toliko časa, da dobimo kremasto maso (ca. 10 minut). Kremo ohladimo.

4. Ohlajeno kremo vlijemo na testo in tarte pečemo na 120 stopinj 30 do 35 minut (površina ne sme porjaveti). Tarte pustimo temeljito ohladiti. Ohlajeno tarte narežemo in na krožniku na vsak kos naložimo maline ter okrasimo z lističi melise in krhljem limete.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND