Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Slanik in paradižnik
[ -mediteransko- ]
Polnjeni slaniki in gratinirani paradižnik
21.08.2012
Polnjeni slaniki in gratinirani paradižnik
Kategorija hrane:  morske ribe in sadeži
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  45 minut


Sestavine

8 slanikov brez kosti, sol, 200 g kuhanega in olupljenega krompirja, ½ žlice narezanega šetraja, 1 rumenjak, sveže mleti poper, nastrgana lupina bio limone, 2 žlici sesekljanega peteršilja, 2 stroka česna; 4 paradižniki, 5 vejic timijana, 4 vejice peteršilja, 1 žlica pinjol, 2 žlici parmezana, 25 g drobtin, ½ žličke nastrgane limonove lupinice, 3 žlice oljčnega olja, olje za pečenje

Priprava

1. Paradižnike povprek prerežemo na polovico in jih naložimo s prerezano stranjo navzgor na pekač. Fino sesekljamo timijanove in peteršiljeve lističe. Zmešamo parmezan, zelišča, drobtine, limonovo lupinico, grobo sesekljane pinjole in olje, začinimo s soljo in poprom ter potresemo po paradižnikih.

2. Krompir dobro pretlačimo z vilico, vanj zamešamo šetraj in rumenjak ter začinimo s soljo in poprom. Nastrgano lupino limone zmešamo s peteršiljem in drobno sesekljanim česnom v gremolato. Polovico gremolate zamešamo v krompirjevo maso in z njo napolnimo slanike ter jih zvežemo s kuhinjsko vrvico, da ostanejo pri pečenju skupaj.

3. Pečico segrejemo na 210 stopinj. Polnjene slanike naložimo na majhen pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem, jih premažemo z oljem in pečemo v sredini pečice 20 minut. Po 10 minutah pečenja postavimo v pečico še pekač s paradižniki. Postrežemo s preostalo gremolato.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND