Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Jurčki in kozice
[ -mediteransko- ]
Rižota z jurčki in kozicami
04.08.2012
Rižota z jurčki in kozicami
Kategorija hrane:  riž in polenta
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

250 g arborio riža, 20 večjih kozic, 300 g majhnih svežih jurčkov, 1 večja šalotka, 7 žlic oljčnega olja, 3 žlice masla, 2 žlici naribanega parmezana, 60 g korenja, 60 g čebule, 2 stroka česna, 150 ml belega vina, sol, sveže mleti poper, kajenski poper, sveža bazilika

Priprava

1. Kozice olupimo, jih osušimo in pokrite s folijo postavimo v hladilnik. Korenje, čebulo in česen sesekljamo in skupaj z oklepi in glavami kozic pražimo na 2 žlicah olja 3 minute. Zalijemo z vinom, zavremo, dolijemo še 700 ml vode, solimo, kuhamo 30 minut,precedimo in nato juho uporabimo za kuhanje riža.

2. V široki ponvi ali loncu segrejemo 2 žlici olja in v njem stekleno opražimo sesekljano šalotko. Dodamo riž, popražimo in dolijemo malo juhe ter med mešanjme in dolivanjem juhe kuhamo 18 do 20 minut.

3. Pred koncem kuhanja jurčke po dolgem narežemo na rezine in jih opečemo v ponvi na 2 žlicah olja. Solimo in popramo. V manjši ponvi segrejemo preostalo olje in na močni vročini opečemo kozice, ki smo jih rahlo začinili s soljo in kajenskim poprom.

4. Pred serviranjem v rižoto zamešamo parmezan in maslo ter po potrebi še juho, da dobi kremasto strukturo. Naložimo jo na ogrete krožnike, nanjo položimo pečene jurčkove rezine, v sredino naložimo kozice in okrasimo z listom bazilike in koščkom parmezana.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND