Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Pomladanska lososova postrv
[ -za goste- ]
Lososova postrv na pomladni zelenjavi
06.06.2012
Lososova postrv na pomladni zelenjavi
Kategorija hrane:  sladkovodne ribe
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  565 kcal/osebo
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura 20 minut
Priporočeno vino:  Rose 2011, Marof


Sestavine

4 fileji lososove postrvi brez kože (a 150 g), 800 g mladega krompirja (kifelčar), 150 g sladkornega graha, 16 belih belušev, 300 g mladega korenja (16 kom), 8 rezin pancete, 3 žlice oljčnega olja, sol, 70 g masla, 150 g grškega smetanovega jogurta, kajenski poper, poper,16 listov bazilike, 120 g majhnih rakcev iz slanice, limonov sok

Priprava

1. Krompir temeljito umijemo, osušimo, zmešamo z oljčnim oljem, solimo in pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj do mehkega in da je lupina hrustljava.

2. Medtem olupimo beluše, jim odrežemo spodnji oleseneli del in jih blanširamo v slani vodi 3 do 5 minut (odvisno od debeline beluša), s penavko poberemo iz vode, prelijemo z mrzlo vodo in temeljito odcedimo. Korenje očistimo in blanširamo v slani vodi 5 minut, prelijemo z mrzlo vodo in prav tako odcedimo. Očiščeni sladkorni grah blanširamo 1 minuto.

3. Slanino položimo med dva lista kuhinjskega papirja in ga položimo v mikrovalovno pečico za dve minuti na 600 W. Polovico bazilike fino sesekljamo. Jogurt zmešamo z brizgom limonovega soka, soljo, kajenskim poprom in narezano baziliko. Na vrh potresemo dobro odcejene rakce in do serviranja postavimo v hladilnik.

4. Pečico segrejemo na 140 stopinj. Polovico masla raztopimo. Ognjevarno posodo namastimo z maslom, vanjo položimo ribje fileje, jih premažemo s stopljenim maslom, solimo in potresemo s preostalo baziliko. Model tesno pokrijemo z alu folijo in postavimo v ogreto pečico za 25 do 30 minut.

5. Pred serviranjem v širokem loncu segrejemo preostalo maslo, stresemo vanj blanširano zelenjavo in jo segrejemo. Začinimo s soljo in poprom. Premešamo jogurt in rakce. Na ogrete krožnike naložimo v sredino krompir, nanj potresemo sladkorni grah in na vrh postavimo ribji file ter nanj kupček jogurta z rakci. Na dve strani položimo hrustljavo panceto in nanjo beluše, na preostali dve strani pa mlado korenje.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND