Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Zlatovščica in leča
[ -malo drugače- ]
Zlatovščica na lečinem kariju in pire iz zelene
05.02.2012
Kategorija hrane:  sladkovodne ribe
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

ZLATOVŠČICA NA LEČINEM KARIJU: 200 g zelene leče, 3 žlice masla, po 2 žlici na kocke narezane šalotke, korenja, pora in koromača, 1 žlica curryja v prahu, sol, 400 ml instant kokošje juhe, 3 žlice creme fraiche (ali kisle smetane), 1 žlica drobno sesekljanega ingverja, 2 žlici balzamičnega kisa, 2 žlici grobo narezanega svežega koriandra, 4 fileji zlatovščice ali postrvi s kožo, poper, 3 žlice oljčnega olja
PIRE IZ ZELENE: 300 g olupljenega in na kocke narezanega gomolja zelene, 2 žlici masla, 250 do 350 ml mleka, sol.

Priprava

1. Segrejemo maslo in stekleno opražimo šalotko. Dodamo ostalo narezano zelenjavo in lečo ter pražimo nekaj minut. Potresemo s karijem in dolijemo juho. Rahlo solimo in kuhamo lečo do mehkega (ca. 25 minut). Na koncu vmešamo ingver, balzamični kis in koriander ter začinimo s soljo in poprom.

2. Narezano zeleno opražimo na maslu, zalijemo s 250 ml mleka, solimo in kuhamo do mehkega. Zmiksamo v blenderju in po potrebi dolijemo še mleko.

3. Fileje solimo in popramo. V ponvi močno segrejemo olje in vanj položimo fileje s kožo navzdol. Pečemo 5 minut, jih obrnemo in pečemo še 30 sekund. Nato jih poberemo iz ponve in položimo na kuhinjski papir. Na vroče krožnike v sredino naložimo pire iz zelene, naokrog lečin kari in na vrh damo pečeni file.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND