Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Zdrava večerja
[ -malo drugače- ]
Motovilec, rdeča pesa in kostanji
30.11.2011
Motovilec z rdečo peso in kostanji
Kategorija hrane:  solate
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Hran. vrednost:  476 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

1 pomaranča, 150 g rdeče pese, 8 rezin pancete, 100 g motovilca, 100 g kostanjev (kuhanih in olupljenih), 1 žlica sladkorja, 2 žlici olja in 2 žlici vinskega kisa, sol, poper

Priprava

1. Pomarančo filiramo (oranžo olupimo tako da pri tem odstranimo belo kožo ter nato z ostrim nožem izrežemo fileje) in sok shranimo. Rdečo peso olupimo in naribamo ter zmešamo s pomarančnim. Motovilec dobro umijemo in odcedimo.
2. Slanino hrustljavo opražimo v ponvi in jo odcedimo na kuhinjskem papirju. Na vročo maščobo od slanine stresemo kostanje, jih popražimo, potresemo s sladkorjem in rjavo karameliziramo. Solimo in popramo.
3. Motovilec posolimo, prelijemo z oljem in kisom, dobro premešamo ter vmešamo še marinirano rdečo peso s sokom vred. V globoka krožnika naložimo motovilec in peso, potresemo s pomarančnimi fileji, karameliziranimi kostanji in hrustljavo slanino.


Komentar

Tudi solata je lahko glavna jed. Pa ne le poleti, temveč tudi pozimi. A le, če ste pripravljeni žrtvovati vašo najljubšo jesensko solato. Motovilec je z bučnim oljem resda najboljši, a dajte mu vsaj enkrat priložnost, da se izkaže še s čim drugim. Kombinacija je resda nenavadna, a le tako dolgo, dokler razmišljate zgolj o posameznih sestavinah. Pomaranča, rdeča, pesa, kostanji, motovilec ..., kaj to sploh gre skupaj? Pa še kako! Za večerjo s kozarcem vina ali za kosilo s krajcem kruha.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND