Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Por in kozice
[ -malo drugače- ]
Tarte s porom, kozicami in koruzo
22.11.2011
Tarte s porom in kozicami
Kategorija hrane:  morske ribe in sadeži
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

250 g moke, 125 g masla, sol, 1 jajce, 150 g pora, 1 strok česna, 2 žlici masla, 40 ml suhega vermuta, kajenski poper, 100 g koruze, 100 g majhnih kozic, 150 ml sladke smetane, 2 jajci, sveže mleti poper, 1 žlica sesekljanega kopra

Priprava

1. Moko, maslo, jajce, sol in 2 žlici mrzle vode hitro zgnetemo v testo, ga tanko razvaljamo in ga položimo v model za tarte s premerom 28 cm. Ne pozabimo na 2 cm visoki rob. Testo večkrat prebodemo z vilicami in ga postavimo v hladilnik za 30 minut.

2. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Na testo položimo peki papir, nanj vsujemo suhi grah ali lečo, da ga obtežimo in nato pečemo testo na spodnji rešetki 20 minut. Odstranimo suhi grah in papir ter testo rahlo ohladimo. Smetano in jajci gladko razžvrkljamo ter začinimo s soljo, poprom in koprom.

3. Por narežemo na tanke kolobarje in ga stekleno opražimo v ponvi na maslu. Dodamo stisnjen česen, popražimo in dolijemo vermut. Malce ga pokuhamo in ponev odstavimo s plošče. Por začinimo s soljo in kajenskim poprom ter vmešamo odcejeno koruzo in kozice. Zelenjavo potresemo po pečenem testu, prelijemo z jajčno maso in pečemo v sredini pečice 30 do 35 minut.


Komentar

V jesenskem času, ko je endivija tako navihano rumena in hrustljava, radič tako barvit in raznolik, in komaj čakamo, da pride še motovilec, je potrebno pravočasno pristaviti le krompir, pa z bučnim oljem nastane popolno kosilo. Seveda, če je ob njem še takšna testenica, ob kateri se boste naučili slepo peči testo. Naredite toliko, da bo še zvečer, hladno ali pogreto.
Čeprav je včasih por preveč nasilen, se mu tukaj kozice, ki pa ne smejo biti predrobne, dobro upirajo. Nežni tarte je manj nasiten od visokega quicha, stvar okusa pa je, ali boste za solato izbrali olivno ali bučno olje. Sojevrsten greh se bo zgodil v vsakem primeru – bučno olje po pravilu ne gre h kozicam, olivno pa ne k jesenskim solatam. A za to so pravila. Da jih kršimo!


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND