Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Suhi jurčki in buča
[ -mediteransko- ]
Rižota s suhimi jurčki in bučino omako
08.11.2011
Rižota s suhimi jurčki in bučino omako
Kategorija hrane:  riž in polenta
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

300 g riža za rižoto (Arborio, Vialone…), 4 šalotke, 2 žlici masla, 40 g suhih jurčkov, 750 ml zelenjavne juhe, 400 g buče, 7 žlice suhega belega vina, 1 žlica žafranike, 1 strok česna, 50 g naribanega parmezana, 2 žlici sesekljanega peteršilja, 4 žlice oljčnega olja, sol, poper, čilijeve nitke

Priprava

1. Suhe jurčke namočimo v topli vodi. Bučo olupimo in narežemo na kocke. Dve šalotki sesekljamo in stekleno opražimo na maslu. Dodamo narezano bučo, dolijemo 150 ml juhe in jo dušimo pokrito 15 minut. Kuhano bučo pretlačimo s paličnim mešalnikom in če je omaka pregosta, dolijemo malo juhe. Na koncu jo začinimo s soljo in poprom.

2. V globoki ponvi segrejemo 2 žlici olja in stekleno opražimo preostalo sesekljano šalotko. Dodamo riž, ga popražimo, dolijemo vino in ga pokuhamo. Nato dolijemo malo vroče juhe, v kateri smo namakali žafraniko 10 minut in riž med mešanjem kuhamo toliko časa, da porabimo tekočino oz. je kuhan na zob (al dente).

3. Medtem namočene jurčke ožmemo in jih drobno narežemo. V majhni ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo celi česen, popražimo in dodamo narezane jurčke ter dušimo 3 minute. Vmešamo peteršilj in začinimo s soljo in poprom. Gobe zamešamo v rižoto in segrejemo. Vmešamo še parmezan. Na krožnike naložimo rižoto, jo oblijemo z bučino kremo in potresemo s čilijevimi nitkami.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND