Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Polpeti in lisičke
[ -ona zanj- ]
Puranji polpeti na omaki iz lisičk
03.11.2011
Puranji polpeti z lisičkami
Kategorija hrane:  perutnina
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  389 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

50 dag puranjega mletega mesa, 1 srednje velika bela čebula, 4 žlice sesekljanega peteršilja, 1 žlička posušenega majarona, 60 g starega belega kruha, 100 ml mleka, 5 žlic olja, 1 jajce, sol, poper, 400 g lisičk, 2 šalotki, 1 žlica oljčnega olja, 1 žlica masla, 50 ml belega vina, 250 ml sladke smetane

Priprava

1. Belo čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Kruh namočimo v mleku in 100 ml tople vode ter ga enkrat obrnemo. V majhni ponvi segrejemo 2 žlici olja in stekleno opražimo čebulo, dodamo 2 žlici peteršilja in majaron ter pražimo še 1 minuto. V posodi zmešamo dobro ožet kruh, jajce in dušeno čebulo ter krepko začinimo s soljo in poprom. Iz mase oblikujemo ne prevelike polpete in jih damo v hladilnik za 15 minut.

2. Medtem očistimo lisičke in drobno sesekljamo šalotki. Pečico segrejemo na 220 stopinj. V ponvi z ognjavarnim ročajem segrejemo preostalo olje in na močnem ognju pečemo polpete na vsaki strani 1 minuto. Ponev nato postavimo v pečico na spodnjo rešetko in polpete pečemo 15 minut.

3. V drugi ponvi na močnem ognju opražimo lisičke, dodamo oljčno olje in maslo ter sesekljano šalotko in pražimo še nekaj minut. Dolijemo vino, ga malce pokuhamo in dolijemo še smetano. Zavremo, začinimo s soljo in poprom ter vmešamo preostali peteršilj. V ogrete globoke krožnike damo lisičke v omaki, nanje pečene polpete in takoj ponudimo. Odlična priloga je krompirjev pire.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND