Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Palačinke malo drugače
[ -vegetarijansko- ]
Palačinke s špinačo
20.10.2011
Palačinke s špinačo
Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura 10 minut


Sestavine

200 ml mleka, 2 jajci, 1 rumenjak, sol, poper, muškatni orešček, 1 žlička olja, maščoba za pečenje, 2 stroka česna, 3 šalotke, 6 žlic oljčnega olja, 80 dag špinače, 50 g naribanega parmezana, 200 ml sladke smetane, 4 žlice mleka, 125 g kisle smetane, 3 jajca, kajenski poper, 100 g masla

Priprava

1. Mleko, 2 jajci, rumenjak, moko, žličko olja, sol, poper in muškatni orešček zmešamo v gladko testo in ga pustimo stati v hladilniku 1 uro. Polovico špinače očistimo in narežemo na trakove.

2. Za nadev drobno sesekljamo 1 strok česna in dve šalotki. V ponvi segrejemo 4 žlice olja in stekleno opražimo česen in šalotko. Dodamo narezano špinačo ter pražimo 5 do 7 minut. Krepko začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

3. Spečemo 12 tankih palačink, jih nadevamo z dušeno špinačo, zvijemo in naložimo v namaščeno ognjavarno posodo. Postavimo jih v ogreto pečico na 170 stopinj za 5 minut. 125 ml sladke smetane, kislo smetano, 4 žlice mleka, 3 jajca, sol in poper gladko razžvrkljamo in prelijemo preko palačink. Pečemo 20 minut, nato jih potresemo s parmezanom in pečemo še 10 minut.

4. Medtem na 2 žlicah olja stekleno opražimo preostalo sesekljano šalotko in česen, dodamo špinačo, dušimo nekaj minut, dolijemo preostalo smetano in jo malce pokuhamo. Na koncu špinačo začinimo s soljo in kajenskim poprom. V majhni kozici segrevamo maslo toliko časa, da rahlo porjavi.

5. Pečene palačinke narežemo na tri dele. Na ogrete krožnike naložimo narezane palačinke in dušeno špinačo ter pokapljamo z rjavim maslom.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND