Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Hrustljava postrv in pira
[ -nova štajerska kuhinja- ]
Lososova postrv na pirini rižoti
12.10.2011
Lososova postrv na pirini rižoti
Kategorija hrane:  sladkovodne ribe
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  665 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

300 g eko pirinega riža, 2 šalotki, 3 žlice oljčnega olja, 50 ml belega vina, 30 g posušenih paradižnikov v olju, zelenjavna juha (instant), 350 g svežega zelja, 400 g paradižnika, 2 žlici olja, sol, poper, 2 žlici metinih listov, 3 žlice kisle smetane, 2 fileja lososove postrvi (a 180 g), limonov sok, 1 jajce, moka, koruzni zdrob, olje za pečenje.

Priprava

1. Pirin riž kuhamo 10 minut v vreli slani vodi in ga dobro odcedimo. Šalotko olupimo, drobno sesekljamo in stekleno opražimo na oljčnem olju. Dodamo kuhani pirin riž, zalijemo z vinom in malce pokuhamo, dolijemo malo juhe in kuhamo na srednji vročini 10 minut. Dodamo drobno narezani posušeni paradižnik in med stalnim dolivanjem juhe skuhamo riž do mehkega.

2. Medtem paradižnike olupimo, narežemo na krhlje in odstranimo pečke. Zelju izrežemo trdi kocen in liste tanko narežemo. V ponvi segrejemo olje, dodamo narezano zelje in ga pražimo 5 minut. Vmešamo paradižnike, solimo in popramo ter pražimo še nekaj minut. Pred serviranjem v zelenjavo zamešamo sesekljano meto.

3. Lososove fileje narežemo na manjše kose, jih začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom ter povaljamo najprej v moki, nato v razžvrkljanem jajcu in na koncu v koruznem zdrobu. V ponvi segrejemo olje in fileje pečemo na vsaki strani 5 minuto oz. do zlato rjave barve. V pirino rižoto zamešamo kislo smetano in jo začinimo s soljo in poprom. Na ogrete krožnike naložimo pirino rižoto, nanjo dušeno zelenjavo in na vrh položimo ocvrto ribo.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND