Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Piščanec iz pečice
[ -ona zanj- ]
Pečen piščanec z gobami in paradižnički
03.10.2011
Pečen piščanec z jurčki in paradižnički
Kategorija hrane:  perutnina
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura 10 minut


Sestavine

poljubni kosi piščanca s kožo, 350 g gob (šampinjoni ali jurčki), 2 majhna pora, 16 češnjevih paradižnikov, 2 žlici oljčnega olja, sol, poper, šopek svežega žajblja, 1 limona, 4 stroki česna, 5 žlic olja

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Piščančjim kosom previdno privzdignemo kožo in pod njo damo po nekaj listov žajblja. Meso solimo in popramo. Česen olupimo in narežemo na tanke rezine. V pekač vlijemo olje, nanj položimo piščančje kose, narezani česen in na kolobarje narezano limono. Pečemo v sredini pečice približno 1 uro oz. toliko časa, da koža lepo porjavi.

2. Medtem gobe narežemo na debelejše rezine, por pa na tanke kolobarje. Paradižničke prerežemo na polovico. V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo narezani por, pražimo 1 minuto in dodamo narezane gobe. Pražimo jih na močnejšem ognju nekaj minut, dodamo paradižničke in jih na hitro podušimo, da ostanejo še celi. Na koncu začinimo s soljo in poprom.

3. Pečene piščančje kose in gobe s paradižnički naložimo na ogrete krožnike. Odlična priloga je kremasta polenta.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND