Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Zadnje slive
[ -malo drugače- ]
Rustikalna slivova krostata z verbeno
03.10.2011
Slivova krostata
Kategorija hrane:  peciva in torte
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura 20 minut


Sestavine

130 g pšenične gladke moke, 40 g pirine moke, 100 g sladkorja, 1 žlica sladkorja, ½ žličke soli, 1 veliko jajce, sladka smetana, 90 g masla, 50 dag sliv, 20 g koruznega škroba, 2 žlici listov sveže verbene (citronke)

Priprava

1. V posodi zmešamo moko, 1 žlico sladkorja in sol. V merici razžvrkljamo jajce in dolijemo toliko sladke smetane, da dobimo 80 ml tekočine. Na moko stresemo na kocke narezano maslo, prelijemo z jajčno smetano in vse skupaj hitro zgnetemo v gladko testo. Testo potlačimo v obliko diska, ga zavijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za 2 uri.

2. Pečico segrejemo na 190 stopinj. Slive razpolovimo in izkoščičimo. Liste verbene drobno narežemo Ohlajeno testo tanko razvaljamo v krog s premerom 28 do 30 cm in ga položimo na peki papir na pekač. Zmešamo slive, sladkor, koruzni škrob in polovico verbene ter porazdelimo po testu in pri tem pustimo prosti 4 cm rob. Testo na robu previdno prepognemo navznoter in rahlo potlačimo. Premažemo ga s sladko smetano. Slive potresemo s preostalo verbeno in pekač postavimo v sredino pečice za 40 minut oz. toliko časa, da se rob zlato rjavo zapeče. Krostato ohladimo na rešetki in postrežemo mlačno.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND